Update Tișe acuză Agenția de Mediu pentru întârzierile la închiderea Pata Rât și finalizarea CMID

Tișe acuză Agenția de Mediu pentru întârzierile la închiderea Pata Rât și finalizarea CMID

Consiliul Județean (CJ) Cluj acuză Agenția de Mediu Cluj că închiderea rampei de la Pata Rât și finalizarea CMID.

UPDATE 14.03 Biroul de presă al PSD Cluj a răspuns acuzaţiilor formulate de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj , Alin Tişe:

Fiolă și test antidrog la Consiliul Județean Cluj!

Inepția comunicată dimineață de Consiliul Județean Cluj îmi confirmă faptul că în instituție, unii lideri fie sunt sub influența narcoticelor, fie sunt turmentați...

Îi invit pe această cale să nu mai facă afirmații legate de PSD și să nu-și mai ascundă impotență administrativă prin atacuri puerile.

...........................................................................................................................................................................

Ştirea iniţială:

"PSD, prin directorul politic instalat la Agenția Județeană de Mediu, Liana Mureșan, sabotează proiectele județului Cluj. În luna martie, CJ a depus documentația pentru revizuirea acordului de mediu privind închiderea rampei de la Pata Rât, iar până astăzi, final de luna iulie, proiectul nu a fost pus pe ordinea de zi a AJM. Directorul numit politic de PSD încearcă din răsputeri să blocheze/să întârzie închiderea rampei de la Pata Rât și finalizarea CMID. Fără temei legal, interpretând abuziv legea, pentru a doua oară în ultimul an, acești politruci sinecuriști sunt preocupați doar să blocheze proiectele Clujului. Solicit public acestei doamne să demisioneze în regim de urgență sau președintelui ANM, care o cunoaște bine, să o demită. În caz contrar, vom depune plângere penală împotriva directorului sinecurist PSD pentru aceste tergiversări ilegale, care produc blocaje și daune clujenilor", transmite președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, printr-un comunicat de presă. 

Consiliul Județean Cluj anunța, în 23 iulie 2019, că lucrările de închidere și de ecologizare a depozitului de deșeuri neconform de la Pata Rât se apropie de final. "Se lucrează la impermeabilizarea depozitului, prin așternerea membranelor textile. Cele trei membrane geocompozite ce impermeabilizează depozitul față de apele provenite din precipitații vor fi acoperite cu stratul de pământ cu o grosime de 85 de cm, respectiv cu cel de sol vegetal cu o grosime de 15 cm. În paralel, proiectul de consolidare a corpului depozitului afectat de alunecări este aproape finalizat, zidul de sprijin urmând a fi terminat până la sfârșitul acestei săptămâni", se arăta într-un comunicat remis presei. 

Stabilizarea depozitului Pata Rât a constat în realizarea unui zid de sprijin din beton armat în lungime de 700 de metri, fundat pe două șiruri paralele și alternative de piloți de 10 metri adâncime.

Comenteaza