Tișe a anunțat care este cel mai important proiect al Clujului în perioada următoare

Tișe a anunțat care este cel mai important proiect al Clujului în perioada următoare
Alin Tişe | Foto: facebook.com/AlinTise

Construirea Spitalului Pediatric Monobloc (SPM) „este proiectul cel mai important al viitorului mandat de la Consiliul Județean (CJ) Cluj, indiferent cine va fi la conducere”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

„Chiar zilele trecute am primit protocolul de predare-primire a terenului de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV). Este un teren de aproximativ 16 hectare, iar din punctul nostru de vedere este un spațiu generos. Urmează să facem procedurile de preluare, între timp noi am demarat procedurile pentru a face concursul de soluții și a alege consultantul care să ne ajute la celelalte etape.

De asemenea, am afișat procedura pentru servicii și documentații topografice-cadastrale, care să ne ajute să lucrăm la proiectul tehnic, deci facem aceste demersuri administrative. Cel mai important lucru este că împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, încercăm să găsim o finanțare pentru ca și acest spital, alături de Spitalul Regional de Urgență din Florești, să poată fi finanțat din bugetul Uniunii Europene”, a declarat astăzi la ZIUA LIVE, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Acesta a mai spus că are mari speranțe că se va găsi o soluție, ca și acest spital să fie finanțat din fonduri europene și doar o mică diferență de bani să fie din bugetul CJ Cluj.

„Este proiectul cel mai important al viitorului mandat de la Consiliul Județean Cluj, indiferent cine va fi la conducere. Cu toții înțelegem importanța construirii unui nou spital, mai ales de copii. Nu cred că cineva își va putea permite să oprească acest proiect, mai ales în stadiul în care am ajuns. Oricine va fi la conducerea CJ Cluj, va fi obligat să ducă acest proiect mai departe și în mandatul următor”, a adăugat Alin Tișe.

Prin construirea unui Spital Pediatric Monobloc se vor obține numeroase avantaje constând în reducerea cheltuielilor, respectiv plata de utilități pentru o singură clădire, existența unui singur laborator, a unui singur bloc alimentar, farmacii, ambulatoriu de specialitate, etc., un control și o supraveghere sporită a secțiilor, o colaborare mai ușoară între secții cu o funcționalitate net superioară, realizarea de blocuri operatorii cu săli de operații de dimensiuni și utilități corespunzătoare, înființarea unității de transfuzie sangvină conform legislației în vigoare și comasarea celor două puncte de transfuzii existente în spital, etc.

Comenteaza