TIFF, locomotiva economiei locale

TIFF, locomotiva economiei locale
Cu o săptămână înainte de startul ediţiei a XI-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Clujul se află în plină febră a pregătirilor.

În oraş sunt aşteptaţi mii de turişti, dintre care 800 sunt invitaţi oficiali ai festivalului. Cei mai de seamă sunt fiica lui Charlie Chaplin, Geraldine, sau celebrul regizor francez Claude Lelouche. Timp de 10 zile, TIFF va ocupa Clujul şi va fi din nou locomotiva economiei locale, transmite REALITATEA TV Cluj. Devenit deja o tradiţie şi aflat la ediţia a 11-a, festivalul va fi pentru câteva zile motorul economiei locale. Festivalul Internaţional de Film Transilvania va aduce din nou o afluenţă de vizitatori. Mii de oameni vor ajunge la Cluj pentru a-şi vedea producţiile favorite, dar şi mult aşteptatele premiere. De la un an la altul şi numărul sponsorilor care susţin evenimentul a crescut.

Agenţiile de turism au pregătit oferte special create pentru perioada TIFF şi au reuşit să obţină pentru un weekend preţuri mai mici chiar şi cu 30% din partea hotelierilor. Ediţia a 11-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va începe la 1 iunie şi se va încheia pe 10 iunie. Anul acesta, Geraldine Chaplin, una dintre figurile distincte ale cinematografiei ultimelor decenii, va primi Premiul pentru întreaga carieră, alături de regizorul Claude Lelouch şi actriţa Maria Töröcsik.

(B. SUCIU)

 

Etichete
Comenteaza