Tetarom III se extinde cu 24 ha. Din nou.

Tetarom III se extinde cu 24 ha. Din nou.
Parcul industrial Tetarom III se extinde cu 24 de hectare. Decizia a fost luată azi de acţionarul principal al societăţii care administrează parcul, Consiliul Judeţean Cluj, într-o şedinţă extraordinară.

Terenul se află în proprietatea Statului şi e administrat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca. Terenul poate fi transferat în proprietatea judeţului Cluj doar în situația asigurării unui teren similar pentru activitatea desfășurată de USAMV Cluj-Napoca. CJ şi Primăria Jucu au identificat un teren cu aceleaşi caracteristici.

Parcul industrial Tetarom III e administrat de Tetarom SA, unde acţionar principal e Consiliul Judeţean. Societatea administrează trei aprcuri industriale publice - I pe Tăietura Turcului, II în prelungirea Bulevardului Muncii, şi III în comuna Jucu.

Amintim, discuţia despre transferarea celor 24 hectare e veche: şi în aprilie au fost purtate discuţii în acest sens, iar pe terenul respectiv urma să fie ridicată o fabrică de cozonaci Panetone.

Vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, spune că demersurile au fost tergiversate de faptul că instituţia nu a reuşit să identifice un teren comparabil cu cel pe care-l cere de la USAMV. "Acum am găsit o soluţie bună, ca terenul să rămână în administrarea unităţii administrativ-teritoriale din Jucu iar Primăria să beneficieze indirect, din taxe şi impozite", a explicat Oleleu.

Etichete
Comenteaza