Taximetriștii, pe 4 benzi de bus din Cluj. Boc: „Un proiect făcut cu știință de carte”

Taximetriștii, pe 4 benzi de bus din Cluj. Boc: „Un proiect făcut cu știință de carte”
| Foto: taxi.com

Proiectul de hotărâre care prevede circulația taximetrelor pe benzile dedicate autobuzelor a fost aprobat de consilierii locali din Cluj-Napoca. 

Primarul Emil Boc a precizat că cele patru benzi dedicate pe care vor putea circula taxiurile au fost stabilite în urma unui studiu de circulație, astfel încât circulația autobuzelor să nu fie afectată. 

„Conform legii, taxiurile pot circula pe pistele special amenajate fără a perturba circulația autobuzelor. Dar cine decide dacă perturbă? Pentru a elimina potențialele abuzuri asupra taximetriștilor, am procedat ca la carte și anume, am stabilit în ce condiții nu perturbă circulația. Am făcut un studiu, iar pe aceste patru benzi, datorită frecvenței transportului public, nu afectează. Pe celelalte benzi ar pune probleme. Dacă am mai pune pe alte benzi taxiuri, am bloca circulația. Acolo unde a fost posibil, am considerat că taximetrele pot să circule pe aceste benzi dedicate de transport în comun. Avem nevoie de reguli precise care să fie cunoscute de toată lumea, e un proiect făcut cu știință de carte”, a spus edilul, la începutul ședinței de Consiliu Local de marți, 18 ianuarie.

Așadar, taximetriștii vor putea să circule pe liniile dedicate de autobuz doar pe 4 artere: bulevardul N. Titulescu, Splaiul Independenței, Regele Ferdinand și Calea Florești.  Măsura se bazează pe un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tehnică. Trebuie menționat că, dacă se ajunge la autobuze din miunt în minut pe o bandă, circulația taximetriștilor pe respectivele benzi va fi oprită.

”Poliția Rutieră va putea amenda taximetriștii care nu vor respecta regulile impuse de noi și nu va mai pierde niciun proces. Până acum, unele procese s-au pierdut, altele s-au câștigat. Judecătorii spuneau ca nu exista o hotărâre de Consiliu local, dar acum va exista. Nu este un act de orgoliu, ci unul de responsabilitate din partea noastră. Circuli doar dacă ai client pe acolo, și nu stau 100 de oameni după unul care urcă sau coboară din taxi”, a spus Emil Boc, săptămâna trecută, la ZIUA LIVE.

În ultimii ani, asociațiile de taxi au acționat municipalitatea în instanță.

Comenteaza