Tablete și wi-fi gratuit pentru copiii din comunitatea de la Pata Rât

Tablete și wi-fi gratuit pentru copiii din comunitatea de la Pata Rât

Copiii romi din comunitatea de la Pata Rât vor avea acces la internet gratuit, după ce primăria le-a asigurat și tablete pentru a avea acces la activitățile online pentru elevi.

„S-a finalizat un proiect cu important aspect social, mă refer la achiziționarea nu numai a tabletelor ci și a wi-fi-ului gratuit pentru copii din comunitățile defavorizate. Astăzi avem instalate 13 antene pentru comunitatea de pe Cantonului, Dalas, comunitatea de pe Coastei și Rampă, care asigură WI-FI gratuit aici. În această perioadă s-a verificat funcționarea, s-a testat, iar de luni va fi accesibil internetul gratuit pentru toată această comunitate, fără parolă de acces. Vor fi prioritzate tabletele la accesul la wi-fi, să fie conectați în primul rând copiii, să poate să le utilizeze pentru educație incluzivă. Au fost utilizate pentru aceasta resurse financiare europene, printr-un proiect, 18.000 de euro și care se adaugă la celelalte puncte de wi-fi gratuit. Dar am insistat foarte mult ca și această comunitate să aibă acces la educație inclusivă. Abonamentul va fi plătit de primărie. Antenele și echipamentele au fost cumpărate din bani europeni”, a spus primarul Emil Boc.

În ultimele luni primăria a sprijinit elevii cu venituri reduse din municipiu prin achiziția prin intermediul școlilor a 2098 de tablete pentru acei elevi care provin din familii care nu dețin calculator, cu venituri reduse.

Comenteaza