Surpriză la Cluj! Cât este de fapt adevărata incidență a infectărilor

Surpriză la Cluj! Cât este de fapt adevărata incidență a infectărilor

Autoritățile judetene au constatat, în urma unor verificări, că valorile incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 pe ultimele două săptămâni în Cluj-Napoca și în județ, sunt diferite, în realitate, de cele raportate oficial.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, susține că incidențele infectărilor cu noul coronavirus în municipul Cluj-Napoca și în județul sunt, de fapt, mai mici.

"Din verificările făcute am identificat 316 persoane pozitive din totalul de 3041 cazuri active din Cluj-Napoca, care nu au nicio forma se ședere aici, respectiv mare parte din ei sunt carantinati în județele de domiciliu, dar au declarat locul infectării Cluj-N sau au fost testati aici și luați în calcul la incidenta. Populația stabila la care se calculează incidenta în Cluj-Napoca este de 336540 azi din datele de la Evidența Persoanei. Astfel, scăzând cei 316 care nu au legătură cu Cluj-N și nu pot fi raportați la populația stabilă, ar reieși o incidenta de 8,09 azi fata de 9,04. Și vorbim doar de cazurile active, cele din ultimele 14 zile, deci sunt în total 356 la nivelul județului în această situație, din care 316 alocați la Cluj-Napoca. Ar fi o incidență în acest moment de 6,85, față de 7,36″, a declarat luni prefectul Mircea Abrudean.

Comenteaza