Superscandal pe salubrizare. Supercom a castigat, Rosal şi Brantner contestă VIDEO

Superscandal pe salubrizare. Supercom a castigat, Rosal şi Brantner contestă VIDEO
Licitaţia pentru salubrizare stradală şi deszăpezire din Cluj-Napoca se lasă cu scandal.Contractul fost adjudecat de firma vicepreşedintelui UNPR Ilie Ciuclea. Cele două companii de salubritate care îşi împart Clujul de 8 ani contestă rezultatul licitaţie. Un consilier local din Cluj-Napoca susţine că acest contract de peste 30 de milioane de euro a fost acordat pe filieră politică şi că noul câştigător al licitaţiei vine din anturajul Elenei Udrea.

După ce timp de 8 ani două companii au curăţat fiecare jumătate din Cluj-Napoca, primăria a anunţat că o firmă din Bucureşti a câştigat la licitaţie salubrizarea şi deszăpezirea pe tot oraşul.

"S-a desemnat castigatoare oferta supercom atat pentru sectorul 1 de salubrizare si deszapezire cat si pentru sectorul 2. Raportul procedurii poate fi contestat in termen legal, termenul expira la 31 martie", a spus Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Societatea Supercom este deţinută de omul de afaceri şi vicepreşedinte al UNPR, Ilie Ciuclea. Aceeaşi firmă se ocupă de salubrizarea din Sectorul 2 al Capitale, unde este primar Neculai Onţanu, secretar general UNPR.

Directorul altei firme care a participat la licitaţie pregăteşte contestaţia, care trebuie depusă la CNSC până în 31 martie.

"Noi suntem adevăraţii castigatori, aia sunt niste mercenari domne. Ei nici macar conditiile nu le-au indeplinit. Să faceti o comparatie intre sectorul 2 si Cluj", a spus Eugen Vereş director Brantner Vereş.

Reprezentantul altei companii susţine că firma sa a fost descalificată pe nedrept.

"Noi contestam aspecte care vin de noi, o sa vedeti pana pe 31 martie avem termen. Eu cred ca am fost descalificati abuziv fiindca eu consider ca nu au aplicat prevederile legale cum trebuie", a declarat la rândul său Radu Gheorghe, director dezvoltare Rosal.

Reprezentanţii primăriei spun că licitaţia a fost corectă.

"Criteriul de selectie a ofertelor a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic", a mai spus Oana Buzatu.

Consilierul local Ioan Bâldea spune că noul câştigător al licitaţiei de salubrizare vine din anturajul Elenei Udrea

"Iata ca in momentul in care Emil Boc trece dintre Pdl spre PMP, partidul Elenei Udrea, avem un nou castigator a unei importante licitatii, iar acesta vine din anturajul doamnei Udrea. Sper sa nu ne intalnim cu situatia de acum cativa ani cand DNA a intervenit si a facut clarificari la licitatiile trecute", a spus Bâldea.

Oferta cu care a câştigat firma lui Ciuclea se ridică la peste 137 de milioane de lei.

 

Comenteaza