Foto Supermarket Penny, RESPINS într-o comună din Cluj. Arhitecții spun că nu se încadrează în specificul local

Supermarket Penny, RESPINS într-o comună din Cluj. Arhitecții spun că nu se încadrează în specificul local
| Foto: randări - Endorfina Concept
Supermarket Penny, respins într-o comună din Cluj. Arhitecții spun că nu se încadrează în specificul local
Supermarket Penny, respins într-o comună din Cluj. Arhitecții spun că nu se încadrează în specificul local
Supermarket Penny, respins într-o comună din Cluj. Arhitecții spun că nu se încadrează în specificul local

Urbaniștii județului Cluj au oferit un aviz nefavorabil construirii unui magazin Penny în localitatea Poieni, comuna cu același nume.

Proiectul a fost pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, de miercuri, 29 noiembrie 2023.

Terenul pe care urmează să fie edificat centrul comercial îi aparține lui Florin Lucian Mărghitaș, un cunoscut medic din Cluj.

Suprafața totală a terenului este de 1.414 metri pătrați. Pe parcelă se dorește realizarea unei construcții de tip „spațiu comercial” cu regim de înălțime un singur nivel: parter. Terenul studiat are acces direct din drumul de interes național DN1 – E60.

Cu toate că funcțiunea predominantă zonei este cea de locuire, localitatea Poieni pote fi considerată și o destinație turistică deoarece zona se află în apropierea Munților Meseș și Vlădeasa, devenind un loc des vizitat de persoane care doresc să facă drumeții în zonă. Totodată, zona prezintă un patrimoniu cultural tradițional deosebit prin existența castrului roman, a cetății Bologa, a celor 3 turnuri romane, dar și a prezenței vestigiilor romane. Cu toate că exită un flux turistic în zonă, loc. Poieni prezintă insuficiente funcțiuni turistice, de servicii și de comerț. Prin propunerea unor astfel de funcțiuni, zona poate beneficia de o dezvoltare economică pe plan turistic si local, dar și de cresterea nivelului de trai datorita accesibilitatii la diverse servicii și funcțiuni, care în prezent sunt insuficiente zonei”, se arată în documentație.

Membrii comisiei de urbanism au transmis că arhitectura prezentată „nu are nimic de-a face cu ruralul”, iar președintele Consiliului Județean Cluj a propus un aviz nefavorabil, menționând că așteaptă o revenire cu alte planșe.

Comenteaza