Supercom ridică gunoiul clujeni, de mâine! Cum se poate încheia noul contract / Tarcea: ''Noi suntem optimiști că lucrurile vor intra foarte repede în normalitate''

Supercom ridică gunoiul clujeni, de mâine! Cum se poate încheia noul contract / Tarcea: ''Noi suntem optimiști că lucrurile vor intra foarte repede în normalitate''

Noul operator de salubritate - Supercom - va ridica gunoaiele clujeni de vineri, 27 ianuarie 2023.

„De mâine va intra în vigoare noul contract cu firma Supercom. Cele două firme, Rosal și Bratner, au fost înlocuite în urma unei licitații organizate de Consiliul Județean Cluj de ADI Metropolitan, cu firma Supercom. Cei care nu și-au făcut contractele cu noul operator au patru variante de a le încheia. Fie merg în cele trei locuri din Cluj și încheie contractele pe loc, fie intră pe site-ul supercom.ro și îl încheie online. Adresele celor trei locații sunt următoarele:

Calea Dezmir, nr.12;
Constantin Brîncuși, nr.18;
Calea Mănăștur, nr. 97 (parter).
Intervalul orar este luni – vineri: 08.00 – 17.00 și sâmbătă între 09.00 – 14.00

Noi suntem optimiști că lucrurile vor intra foarte repede în normalitate. Toate se vor face etapizat. Vă dați seama că o firmă, cât ar fi ea de mare, nu poate înlocui atâtea containere cât sunt în Cluj într-o zi, într-o noapte'', a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post local de radio.

Pentru încheierea noului contract sunt necesare documentele:

- Copie Carte de identitate/Buletin identitate proprietar;
- Copie act care atesta calitatea de proprietar (Contract de vânzare-cumpărare /Extras CF nu mai vechi de 3 luni).

Neîncheierea contractului cu operatorul autorizat pentru colectarea deșeurilor poate atrage sancțiuni pentru utilizatorii serviciului de salubrizare, prin aplicarea amenzii contravenționale în cuantum de 500-1.000 lei. Pentru informații suplimentare puteți solicita detalii și clarificări la adresa de e-mail: contractarecluj@supercom.ro, sau telefon Dispecerat Supercom 0264-271 009.

Factura per kilogram de gunoi. Cum se va calcula mai exact factura

Noul operator va amplasa pubele smart în oraș, care vor cântări gunoiul, și astfel se va calcula cât are de plătit fiecare clujean în parte. Acest  demers ar urma să încurajeze și mai mult colectarea selectivă a gunoiului, ținând cont și de faptul că stația de sortare a deșeurilor, proiect al Consiliul Județean, va fi dată în curând în folosință. 

La case și la agenții economici, deșeurile vor fi cântărite din poată în poartă, șoferul mașinii va elibera un bon în funcție de cantiate, care va fi atașat la facuta lunară.

La blocuri, deșeurile se vot cântări paușal, toate pubele din zonă, iar împărțirea costurilor se va face la numărul de locuitori arondați arealului respectiv. 

Valoarea contractului pe tot județul Cluj, cu firma Supercom, este de 84 de milioane de euro.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza