Suntem incorigibili! Înghesuială la serviciul de taxe, în prima zi de lucru a anului

Suntem incorigibili! Înghesuială la serviciul de taxe, în prima zi de lucru a anului
Joi s-au deschis ghişeele serviciului de impozite şi taxa locale, iar clujenii s-au îmbulzit.

Serviciul de impozite şi taxe locale al Primăriei a avut joi prima zi de lucru cu publicul, din acest an. Ca de obicei, publicul s-a înghesuit. Aparatul de unde oamenii îşi ridicat numere de ordine arăta, la ora 11:30, că sunt 147 de persoane în aşteptare la taxe, impozite şi amenzi şi 72 pentru certificate fiscale. Nouă ghişee au fost deschise joi dimineaţa, dintre care şapte dedicate taxării.

"Ochiometric vă spun că oamenii sunt mai mulţi decât anul trecut. În 2016 nu a fost aşa înghesuială. Cei mai mulţi nu au venit pentru impozit pe case, ci ca să îşi obţină certificate fiscale pentru înmatricularea automobilelor", a spus Victor Rădoi, şeful Direcţiei de taxe şi impozite din cadrul Primăriei.

Pe de altă parte, înghesuiala a fost cauzată şi de lipsa de informare a populaţiei. Din informaţiile colectate la centru, la primăriile de cartier se putea plăti impozitul fără multe bătăi de cap. "Sunt încă 20 de ghişee deschise în oraş. În Iris nu este nimeni, în Someşeni nu este nimeni", a explicat Rădoi.

Şi în acest an, clujenii beneficiază de o reducere de 10% din cuantumul impozitelor dacă le achită până în 31 martie.

 

Comenteaza