Sun va străluci anul viitor. Se fac planurile pentru un ştrand modern

Sun va străluci anul viitor. Se fac planurile pentru un ştrand modern
Cluj-Napoca s-ar putea lăuda în viitorul apropiat cu un ştrand la standarde europene. Studiul de fezabilitate pentru proiectul de modernizare al ştrandului din Grigorescu se află în plină desfăşurare. Până atunci însă, administraţia ştrandului pregăteşte deschiderea pentru sezonul 2014.

Vechiul ştrand SUN s-ar putea transforma în curând într-unul modern. În momentul de faţă se lucrează la studiul de fezabilitate pentru modernizarea bazinelor din cartierul Grigorescu. Din anul 2008, baza de agrement se află în administrarea RADP.

Iniţial, Consiliul Local a încercat concesionarea ştrandului şi construirea unui aqualand prin atragerea unui investitor, dar nu a avut ofertanţi. Astfel, RADP, care este administratorul ştrandului, s-a gândit să încerce modernizarea acestuia cu bani de la bugetul local.

Proiectul de modernizare presupune lucrări de refacere pentru cele trei bazine, refacerea aleilor pietonale, amenajare peisagistică prin plantare de arbori, arbuşti şi flori, dotare cu mobilier specific, realizarea iluminatului şi amenajarea a aproximativ 200 de locuri de parcare.

Studiul de fezabilitate este în curs de întocmire, iar prin acesta se vor stabili costurile estimative ale lucrărilor. După finalizare, studiul va fi supus aprobării Consiliului Local. "Prin hotărârile Consiliului Local se stabilesc indicatorii tehnico-economici, se continuă cu proiectul tehnic, după care se vor solicita fondurile necesare la rectificarea de buget local. Dacă toate acestea se aprobă de CL, se va trece la executarea lucrărilor, probabil în toamnă, după închiderea ştrandului", spun reprezentanţii RADP.

Până la noua înfăţişare a ştrandului, pregătirire pentru vara acestui an sunt în toi. În prezent, administratorii ştrandului pregătesc lucrări de reparaţii pentru deschiderea din 2014. Pregătirile se află pe ultima sută de metri, după cum spun reprezentanţii RADP, iar ştrandul îşi va deschide porţile cel mai probabil la 1 iunie. "Pregătirile pentru deschiderea strandului sunt în curs de derulare: se fac reparaţii la bazine, se verifică şi se repară sistemele de filtrare, se vopsesc bazinele, se tunde iarba, se toaletează copacii. Deschiderea va fi în funcţie de vreme, dacă aceasta va permite, deschiderea va fi cândva la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie. Costurile pentru reparaţiile şi întreţinerea curentă se situează undeva între 60.000-80.000 lei", după cum declară Ioan Morocăzan, director RADP.

Preţurile au crescut cu 20% faţă de anul trecut. În acest an, preţurile au fost majorate cu 1 leu pentru copii şi 2 lei pentru adulţi; astfel, pentru o zi de bălăceală, clujenii vor fi nevoiţi să scoată din buzunare 6 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.

Clujul nu stă prea bine în momentul de faţă la capitolul ştranduri şi baze de agrement. Pe lângă ştrandul din Grigorescu, clujenii mai au doar două alternative: piscina din incinta Bazinului Olimpic, care aparţine UTCN, şi ştrandul Clujana, o investiţie privată.

 

Comenteaza