Studiul de fezabilitate pentru CENTURA METROPOLITANĂ intră în Consiliu Local

Studiul de fezabilitate pentru CENTURA METROPOLITANĂ intră în Consiliu Local

Consilierii locali din Cluj-Napoca vor aproba studiul de fezabilitate pentru centura metropolitană în ședința de joi, 4 august 2022. Ulterior, proiectul va fi aprobat în consiliile locale din Florești, Apahida, Baciu, Gilău și Cluj-Napoca, pentru ca mai apoi să jungă pe masa Guvernului. 

"La sfârșitul săptămânii vom fi în măsură să trimitem în Guvernul României la Ministerul Transportului în speță toată documentația care după aceea să fie avizată de către CNAIR de către comitetul interministerial, să avem hotărârea de Guvern cu privire la indicatorii tehnico-economici și lansarea licitației. Licitația va fi decisă de către Guvern. Noi ne-am asigurat că finanțarea să fie prinsă prin eforturile noastre politice, am avut-o la început în PNRR, un alt ministru a scos-o de acolo cu ranga, dar am găsit în actualul ministru (Grindeanu - n. red.) susținere să fie centura prioritizată pe locul 3 în rândul centurilor metropolitane”, a declarat edilul Clujului.

Proiectul prevede construirea de drumuri noi cu cel puțin 4 benzi sau lărgirea drumului existent. Prima etapă cuprinde 65 km de centură și de drumuri de legătură, dintre care TR35 are 41 km, iar a doua, drumuri de legătură de 30 km, dintre care Apahida - 2,2 km, Florești - 7 km și Cluj-Napoca – 21 km. 

Centura metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania, traversând zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele - Apahida. O bună parte a investiției va fi asigurată din fonduri europene.

Comenteaza