Strada înfundată cu patru blocuri noi. „E o ciudăţenie. Trăind, vedem multe"

Strada înfundată cu patru blocuri noi. „E o ciudăţenie. Trăind, vedem multe
Un proiect imobiliar de anvergură se construieşte pe o stradă cu o singură ieşire.

Reacţie la articolul pe care ZIUA de CLUJ l-a publicat zilele trecute. Spuneam acolo că pe sectorul sudic al străzii Anton Pann, care este înfundat, se construieşte un ansamblu imobiliar cu peste 200 de apartamente. Surse apropiate proiectului susţin că există un studiu de trafic realizat de Universitatea Tehnică pentru acest ansamblu.

Şeful laboratorului de trafic rutier din cadrul departamentului Autovehicule rutiere şi transporturi al Facultăţii de Mecanică de la UTCN, Nicolae Filip, ne-a sunat şi ne-a mărturisit că ceea ce se întâmplă pe strada Anton Pann l-a uimit. „În urma articolului dvs. am trecut şi eu să văd ce este acolo. Este groaznic. Nu ştiu cine a putut să facă studiul. Poate este din UTCN, dar probabil că nu l-a făcut prin universitate. Şi dacă s-a făcut un studiu de trafic, acela se aprobă sau nu. Este o opţiune.Vorbind logic: orice soluţie tehnică propusă trebuie avizată. Nu ştiu cine a avizat, e în dezacord cu toată zona. Părerea mea este că strică tot; peste drum se mai construieşte un ansamblu imobiliar. Oare au ţinut cont de ambele edificii? Am rămas uimit. E o ciudăţenie. Trăind, vedem multe", a spus Filip.

Pe artera înfundată Anton Pann s-a gândit Primăria să autorizeze un ansamblu imobiliar cu peste 200 de apartamente şi cu spaţii comerciale la parter. Vor fi patru clădiri cu câte patru sau cinci etaje, plus unul retras, şi cu o parcare subterană extrem de generoasă. Scriam din urmă cu câteva zile că putem anticipa deja mari probleme de trafic, mai ales că şi strada corespondentă, Someşului, se va încărca peste puţin timp. Acolo se ridică ansamblul imobiliar Scala Center, dar şi alte clădiri, cum ar fi prelungirea imobilului IT-iştilor de la iQuest.

Societatea care dezvoltă ansamblul de pe Anton Pann este SDC Imobiliare.

Planul urbanistic zonal pentru ansamblul de pe Anton Pann a fost aprobat în iunie 2016. Autorizaţiile de construire au fost eliberate în februarie, martie (pentru blocurile A şi B, obţinute de societatea Mezagro SRL) şi octombrie anul acesta (pentru blocurile C şi D, obţinute de SDC Imobiliare). Niciuna dintre autorizaţiile de pe website-ul Primăriei nu are ataşat un studiu de trafic. În PUZ se specifică însă faptul că „accesul auto se realizează din strada Anton Pann. Prin PUZ se asigură lărgirea amprizei străzii Anton Pann la un profil de 14 metri, în dreptul aliniamentului nr. 12-16".

„Sunt nişte lucruri aprobate în trecut. Acum am intrat într-o altă logică şi am blocat ansambluri imobiliare de o jumătate de miliard de euro", a comentat primarul Emil Boc.

Comenteaza