Statul vrea să concureze privaţii. "Propun să construim o fabrică de lapte"

Statul vrea să concureze privaţii.
Noul şef al Direcţiei Agricole judeţene cere crearea unei fabrici de lapte.

Ioan Pintea, noul şef al Direcţiei Agricole, spune că a observat, în vizitele sale prin comunele clujene, cum producătorii de lapte primesc, din partea uneia dintre principalele companii de produse lactate din zonă, abia 60 de bani pentru un litru de lapte.

Pentru a-i ajuta, acesta propune construirea unei fabrici de lapte în zonă. De stat.

"Propun, la nivelul judeţului Cluj, ca statul să facă o fabrică de lapte. Trebuie să ne concetrăm eforturile ca toţi fermierii să fie încurajaţi şi ajutaţi, nu doar câţiva", a spus Pintea, la Colegiul Prefectural de vineri.

Prefectul Gheorghe Vuşcan consideră însă că o asemenea iniţiativă nu este de competenţa administraţiei locale. Soluţia ar fi, din punctul său de vedere, ca producătorii locali să se asocieze între ei, iar noile asociaţii de producători să creeze diverse iniţiative, printre care se poate număra şi o fabrică de lactate şi brânzeturi.

"Trebuie să-i ajutăm să se asocieze, să-i informăm şi consiliem, astfel încât să poată accesa fondurile APIA sau să beneficieze de măsura 121, privind modernizarea exploataţiilor agricole", a declarat prefectul.

Propunerea a fost făcută în Colegiul Prefectural din 30 mai. Unica temă de discuţie a fost starea agriculturii. 

Comenteaza