Stații de reclorinare a apei la Cluj. Tișe: „Investiția va asigura o apă potabilă de cea mai bună calitate”

Stații de reclorinare a apei la Cluj. Tișe: „Investiția va asigura o apă potabilă de cea mai bună calitate”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” au finalizat o nouă investiție destinată îmbunătățirii continue a calității apei potabile furnizate: construirea a 15 noi stații de reclorinare pe teritoriul județelor Cluj și Sălaj.

„În paralel cu extinderea continuă a rețelelor și racordarea unui număr cât mai mare de locuitori la apă și canalizare, ne preocupăm să creștem constant calitatea apei pe care o furnizăm clujenilor. Noua investiție va asigura consumatorilor o apă potabilă de cea mai bună calitate, certificată”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Astfel, pe teritoriul județului Cluj au fost instalate și date în funcțiune șapte stații de reclorinare în localitățile Gherla, Huedin, Lujerdiu (comuna Cornești), Geaca, Luna de Jos (comuna Dăbâca), Dângăul Mare (comuna Căpușu Mare) și Hășdate (comuna Săvădisla). De asemenea, alte opt asemenea instalații au fost montate în localități din județul învecinat, Sălaj.

Amplasarea acestor stații de reclorinare a fost decisă pentru a se realiza o tratare suplimentară a apei din rețea. Deși acest proces tehnologic se desfășoară inclusiv la sursele de captare, din cauza lungimii considerabile a rețelei de distribuție s-a considerat oportun ca în anumite localități apa să fie supusă unui proces adițional de tratare.

În valoare totală de 4.618.324 lei, investiția a fost finanțată de Consiliul Județean Cluj prin intermediul Fondului de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit împreună cu Compania de Apă în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Comenteaza