Video Stadiul lucrărilor la noul pod pietonal din Grigorescu

Stadiul lucrărilor la noul pod pietonal din Grigorescu

Podul este inclus in proiectul de revitalizare a culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și cicliste pe malurile râului, Zona 1 – Lunca Someșului Mic - Municipiul Cluj-Napoca.

Contractul pentru modernizarea malurilor Someșului din cartierul Grigorescu până la podul Horea, pe 14,6 hectare, are o durată de execuție de 19 luni. Lucrările sunt executate de Asocierea ACI Cluj (lider) – SOCOT SA – Simacek Facility Services pentru peste 95,6 milioane lei, fără TVA.

Zona care se modernizeaza cuprinde malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina, Parcul Rozelor și Iuliu Hațieganu. În urma lucrărilor va apărea un pod nou, pietonal și ciclistic în cartierul Grigorescu și se vor reconfigura mai multe străzi cu vedere la Someș, cu piste de biciclete și alei de plimbare, mobilier urban, gradene cu vedere la râu dar și cu plantații de arbori. VIDEO AICI!

Comenteaza