Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj primește finanțare de 150 de milioane de euro prin PNRR

Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj primește finanțare de 150 de milioane de euro prin PNRR

Proiectul viitorului Spital pediatric monobloc din Cluj-Napoca va beneficia de o finanțare în valoare de 150 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Noul Spital Pediatric Monobloc va fi construit pe un teren de 16 hectare din zona Becaș, aflat în propietatea Consiliului Județean Cluj. Acesta va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca.

Noul spital va avea o suprafață estimată de 40.000 mp, față de cei 25.000 cât are Spitalul de copii în prezent, și va dispune de aproximativ 600 de paturi.

În februarie 2021, Consiliul Judeţean a lansat concursul de soluţii pentru proiectarea Spital Clinic de Urgență pentru Copii din Borhanci. Premiile puse la bătaie sunt de peste 32 milioane de lei, fonduri europene.

În toamna trecută, președintele forului județean Alin Tișe și rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), Cornel Cătoi, au semnat protocolul de predare-primire a terenului pe care se va construi noul Spital Pediatric Mobobloc (SPM).

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza