Spitale clujene rămase fără anestezişti

Spitale clujene rămase fără anestezişti
Din cauza posturilor blocate, în mai multe spitale clujene s-a ajuns la situaţii extrem de periculoase. Două clinici din judeţ funcţionează în prezent fără să aibă un medic anestezist.

Este vorba despre spitalele din Câmpia Turzii şi Gherla. Zeci de mii de oameni îşi pun vieţile în pericol din această cauză. Pentru intervenţiile chirurgicale de urgenţă, pacienţii sunt transportaţi zeci de kilometri cu ambulanţele, transmite REALITATEA TV Cluj.

De mai bine de un an şi jumătate, Spitalul Municipal Câmpia Turzii nu mai are nici un anestezist anagajat. Managerul clinicii a găsit o soluţie temporară. A angajat pe un contract de prestări servicii un medic pensionar. Acum, din cauza unor probleme de sănătate, nici acesta nu mai poate să facă anestezii pentru intervenţiile chirurgicale.

Deşi în urmă cu aproximativ o jumătate de an această sală de operaţii a fost modernizată, investindu-se 50.000 de lei, aici nu se pot face decât operaţii cu risc minim. Chirurgii au dreptul să facă doar anestezii locale. Locuitorii din Câmpia Turzii sunt îngrijoraţi. Ei consideră că lipsa unui anestezist le poate pune în pericol chiar şi viaţa. Situaţia este cunoscută de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică. Dorina Duma, şefa instituţiei, a cerut deja guvernului să deblocheze posturile din sănătate. Spitalul din Câmpia Turzii nu este singurul din judeţ aflat în această situaţie. Nici la Gherla nu există un medic anestezist angajat. Un specialist de la Cluj face zilnic naveta la Gherla, dar numai pentru două ore. Managerii spitalelor speră ca posturile din sănătate să fie deblocate, astfel încât viaţa pacienţilor să nu mai fie pusă în pericol.

(B. SUCIU)

 

Comenteaza