Someşul Mic, consolidat împotriva inundaţiilor VIDEO

Someşul Mic, consolidat împotriva inundaţiilor VIDEO
Încep lucrările de amenajare şi consolidate a Someşului Mic împotriva inundaţiilor, pe raza municipiului Cluj-Napoca, a anunţat astăzi Administraţia Naţională “Apele Române”. Investiţie este de 56 de milioane de euro.

90% din această invetiţie reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial "Mediu" al Uniunii Europene, iar restul de 10% provin de la bugetul de stat.

Proiectul are ca scop reducerea gradului de risc la inundaţii şi diminuarea efectelor negative produse de acestea pe cursul râului Someşul Mic şi pe afluenţii acestuia (valea Becaş şi valea Murători), pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca şi al comunei Apahida.

"Aproximativ 92.740 de locuitori din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Apahida sunt beneficiarii direcţi ai proiectului. Lucrările hidrotehnice vor scoate de sub efectul inundaţiilor 1.785 de locuinţe din municipiul Cluj-Napoca şi din localitatea Apahida, 476 de IMM-uri şi 720 hectare de terenuri agricole", arată Administraţia Naţională "Apele Române".

 

 

Etichete
Comenteaza