Situația vaccinărilor în Cluj-Napoca/ 8 centre funcționale, restul așteaptă ordin de sus

Situația vaccinărilor în Cluj-Napoca/ 8 centre funcționale, restul așteaptă ordin de sus

Primarul Emil Boc a prezentat miercuri situația vaccinărilor împotriva COVID-19 la Cluj-Napoca, după cele două zile de imunizări din cea de-a doua etapă.

Astfel, conform primarului, în acest moment la Cluj-Napoca sunt operaționale 8 centre din cele 17 pregătite.

“La ora la care vorbim (miercuri după-amiază - n. red.) sunt 17 unități în care se poate realiza vaccinul, repet – în care se poate realiza vaccinul. 11 sunt amenajate de către Primărie, 6 în alte entități din rețeaua sanitară. Astăzi sunt funcționale 8, din care 3 în săli de sport ale unor școli – Ion Creangă, Hațieganu și Colegiul de Transporturi Transilvania, dar noi avem pregătite toate cele 11 centre. Urmează ca în momentul în care va exista dispoziție națională de programare și în celelalte centre, noi să putem interveni”, a spus Emil Boc, în ședința Consiliului Local de miercuri.

Astfel, în prezent la Cluj-Napoca sunt funcționale centre de vaccinare la Institutul Inimii, Spitalul Militar, la Centrul Medical MedLife, la Centrul Medical Unirea- Spitalul Regina Maria, Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, la policlinica Regina Maria și în incinta școlilor Ion Creangă și Iuliu Hațieganu.

Luni și marți, în cele două zile de la demararea etapei a doua de imunizare anti-COVID, la Cluj-Napoca au fost vaccinate 1.369 de persoane și au fost făcute 2.859 de programări.

Situația nu stă la fel de bine în județ, unde au fost vaccinate doar 370 de persoane și s-au programat doar 1.561 de persoane.

Iată unde sunt amenajate cele 17 centre de vaccinare din Cluj-Napoca, unele funcționale, altele în stand-by:

La Cluj-Napoca funcționează 8 centre de vaccinare. Restul așteaptă ordin de sus

Comenteaza