Singurul parc din Mărăşti a rămas fără coşuri de baschet

Singurul parc din Mărăşti a rămas fără coşuri de baschet
Coşurile de baschet de la singurul parc de joacă din Mărăşti, cel de pe strada Coastei, au fost demontate la începutul acestei veri.

Mai mulţi părinţi cer reamplasarea coşurilor de baschet şi s-au adresat în acest sens parlamentarului Mircia Giurgiu, care a trimis astăzi o adresă primarului Emil Boc în acest sens, "pentru a oferi tinerilor posibilitatea participării la mişcare şi sport".

"Această solicitare vine ca urmare a faptului că la biroul parlamentar s-au prezentat mai mulţi părinţi din cartierul Mărăşti care i-au adus la cunoştinţă că au fost scoase din folosinţă coşurile de baschet din parcul de pe strada Costei. Părinţii sunt nemulţumiţi deoarece copii sunt în vacanţă iar mişcarea şi sportul sunt eseţiale pentru creşterea şi dezvoltarea lor. Tinerii trebuie atraşi spre mişcare şi sport altfel riscând să fie ispitiţi către vicii dăunătoare sănătăţii: consumul de droguri, alcool, fumatul. De asemenea, există riscul ca tinerii să se îndrepte către preocupări care duc la obezitate: jocurile la calculator sau petrecerea multor ore în faţa televizorului", a explicat Giurgiu.

Terenul de sport de pe strada Coastei e singurul din întreg cartierul Mărăşti şi a fost amenajat după ce familiile care locuiau ilegal în zonă au fost evacuate. Parcul a fost deschis în august anul trecut după investiţii de 250.000 lei.

Etichete
Comenteaza