Sens giratoriu + Trecere de pietoni decalată, cu două semafoare. În Mănăștur

Sens giratoriu + Trecere de pietoni decalată, cu două semafoare. În Mănăștur
Primăria demarează al treilea proiect din cartierul Mănăștur.

Primăria a dat temă de vară Regiei Autonome a Domeniului Public: să realizeze sensul giratoriu de la intersecția străzilor Câmpului și Calea Mănăștur. Lucrarea este însă mai elaborată.

"Așteptăm să iasă autorizația de construire pentru sensul giratoriu de pe Calea Mănăștur. Este un proiect care se va realiza peste vară. Până în 15 septembrie trebuie să fie gata", a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Proiectul prevede și niște modificări la strada Câmpului. "La ieșirea pe Calea Mănăștur, strada Câmpului va fi lărgită. Aceasta va fi lucrarea majoră, pentru că, la început, sensul giratoriu va fi făcut provizoriu. La dimensiunile din proiect, dar provizoriu. Trebuie schimbați și stâlpii Companiei de Transport Public, pentru troleibuze. Sunt 26 de stâlpi care au venit deja", a spus Tarcea.

Pe modelul din Piața Mărăști, respectiv de pe strada Observator, pe Calea Mănăștur se va face o trecere de pietoni decalată. "Va fi pe amplasamentul actualei treceri de pietoni. Am făcut consultări cu poliția și va fi o trecere de pietoni decalată, care va avea două semafoare cu buton. Strada are 21 de metri, așadar lumina verde a semaforului pentru pietoni ar fi trebuit să țină cel puțin 25 de secunde. Este o stradă aglomerată și fiecare secundă contează, nu putem ține blocat traficul spre Florești, așa că vor fi două semafoare, care vor sta pe verde câte 15 secunde pe o bandă", a mai menționat viceprimarul.

În acest an, Primăria a comandat RADP să realizeze mai multe lucrări în Mănăștur. S-a început cu lărgirea la trei benzi a străzii Câmpului, la intersecția cu străzile Izlazului și Frunzișului; acest proiect a fost deja încheiat. Se lucrează în prezent pe strada Izlazului, care este modernizată. Se realizează un sens giratoriu la intersecția cu Mehedinți, iar parcările au fost regândite, așa încât traficul să se poată desfășura pe patru benzi.

 

Comenteaza