Sens giratoriu într-una din intersecţiile problemă. Când va fi amplasat

Sens giratoriu într-una din intersecţiile problemă. Când va fi amplasat
Una dintre cele mai problematice intersecţii din Cluj-Napoca, în care de-a lungul anilor s-au petrecut numeroase accidente rutiere, va fi dotată în curând cu un sens giratoriu.

Este vorba de intersecţia din apropierea centrului comercial din cartierul Gheorgheni, dintre străzile Alexandru Vaida Voevod şi Teodor Mihali. Noul sens giratoriu ar trebui să fie amenajat până la finalul lunii noiembrie, conform unui aviz de principiu semnat de către primarul Emil Boc şi adresat unui constructor din zonă. 

"Avizul este condiţionat de realizarea sensului giratoriu astfel cum s-a aprobat prin hotărârea de Consiliul Local nr. 177/2010, care a aprobat Planul Urbanistic Zonal, până la începerea lucrărilor de construire, dar nu mai târziu de luna noiembrie 2015", se arată în documentul citat.

Prin urmare, acesta va fi montat de investitorul din zonă, care pentru a primi avizele necesare construirii de imobile în acea parte a oraşului s-a angajat în montarea unui sens giratoriu la intersecţia acestor artere de circulaţie.

Problema circulaţiei rutiere în zona centrului comercial din Gheorgheni a fost readusă în atenţia publicului de consilierul local Ioan Bîldea, care, în septembrie 2014, a solicitat semaforizarea trecerii de pietoni din dreptul Iulius Mall și amplasarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Alexadru Vaida Voevod şi Teodor Mihali.

Comenteaza