Video Șeful județului, ultimele detalii despre drumurile din Cluj: „Aproximativ 90% din ele sunt asfaltate”

Șeful județului, ultimele detalii despre drumurile din Cluj: „Aproximativ 90% din ele sunt asfaltate”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Alin Tișe, liderul forului administrativ județean Cluj, a transmis că, pe anul 2022, aproape 60 de drumuri județene sunt prinse în programul de modernizare.

Președintele Consiliului Județean Cluj a oferit, la ZIUA LIVE, ultimele informații despre situația drumurilor din județ.

„În fiecare an drumurile județene sunt tratate cu prioritate. În toată lumea găsim drumuri care arată bine, dar și care trebuie reparate. Pe anul 2022, avem aproape 60 de drumuri prinse în programul de modernizare. Noi derulăm două proiecte în paralel: lucrări de întreținere, unde se intervine pe banii constructorului, și cele de modernizare, în special pe fonduri europene.

De asemenea, în programul Anghel Saligny am prins 13 drumuri județene și 4 poduri, cu o valoare de aproximativ 450 de milioane de lei. Ele sunt din întreg județul, acoperă aproape toate localitățile. Am ales drumuri care ating chiar 4-5 comune, dar și drumuri pe care am constatat că a crescut mult traficul în ultimii ani”, a declarat, la ZIUA LIVE, liderul CJ Cluj,

Alin Tișe spune că județul Cluj are cu ce să se laude, deoarece aproximativ 90% din drumurile județene sunt asfaltate, dar recunoaște că mai sunt lucruri de făcut în acest sens. 

LISTĂ NEAGRĂ la Consiliul Județean Cluj

„O să facem un tabel și o să-l afișăm la Consiliul Județean. Acolo vor fi societățile care ne creează probleme și depun contestații doar pentru a ne încurca și a pierde timpul. O să fie o listă neagră a contestatarilor de serviciu, pe care o vom mediatiza. Unii din ei folosesc asta pentru a negocia, să nu spun șantaja, cu firmele care câștigă, pentru că ei nu au cum să câștige.

Astfel, încearcă prin șicanarea unor firme mari, care doresc să câștige licitația, să obțină și ei o bucățică din tort. Se lipesc de ei și îi amenință cu contestații. Unii din acești contestatari de serviciu apar apoi subcontractanți la proiecte, ceea ce îmi demonstează că fac asta doar ca să obțină ulterior bucăți din contract.

De acum nu vom mai sta pasivi, ci vom angaja avocați. Îi vom da în judecată, vom cere despăgubiri, daune, iar atunci când trebuie să scoată bani din firmele lor se vor gândi de două ori înainte”, a afirmat șeful județului Cluj.

Comenteaza