Șeful județului Cluj explică problemele de pe drumurile înzăpezite: „Sarea își pierde proprietățile la -7 grade Celsius”

Șeful județului Cluj explică problemele de pe drumurile înzăpezite: „Sarea își pierde proprietățile la -7 grade Celsius”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Potrivit liderului forului administrativ județean, Alin Tișe, sunt 1200 de km de drum județean în Cluj, iar prioritate la deszăpezire au drumurile care leagă mai multe comune și drumurile spre stațiunile turistice.

Au fost probleme în ultimele zile pe mai multe drumuri din județul Cluj din cauza ninsorilor și a temperaturilor sub zero grade Celsius.

Șeful CJ Cluj a explicat ce probleme apar în cazul intervențiilor de pe drumuri când este foarte frig sau ninge abundent.

Când vorbim despre ninsori, cu toții ne dorim intervenție rapidă.

Știu că, pentru fiecare dintre noi, drumul din proximitate este cel mai important să fie deszăpezit. Avem 1200 de km de drum județean, iar prioritate la deszăpezire au drumurile care leagă mai multe comune și drumurile spre stațiunile turistice.

În aceste zile cu multe ninsori și viscol, țin legătura direct cu primarii din județ, iar utilajele au intervenit rapid pentru rezolvarea punctuală a situațiilor limită (de ex: Aiton, Ploscoș Tureni, Băișoara, Căianu). Unde este viscol, echipajele pot interveni doar după oprirea fenomenului.

De asemenea, în condițiile în care temperatura scade sub -7 grade Celsius, sarea își pierde calitățile și proprietățile în ceea ce privește efectul asupra zăpezii de pe carosabil și apare poleiul.

Încercăm să facem față tuturor solicitărilor și să oferim un carosabil practicabil în condiții de iarnă! Vă îndemn să conduceți prudent!”, a transmis Alin Tișe.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza