Video Șeful județului Cluj, despre bugetul anului 2021. „Treaba politicienilor este să dea ce au promis”

Șeful județului Cluj, despre bugetul anului 2021. „Treaba politicienilor este să dea ce au promis”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, este de părere că bugetul de stat trebuie să aibă în vedere ceea ce au promis politicienii în campania electorală.

Liderul forului administrativ județean a afirmat la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) că nefinalizarea bugetului de stat pe anul 2021 nu este încă o problemă care să afecteze funcționarea instituțiilor. 

„Nu suntem încă într-o întârziere care să ne creeze probleme din punct de vedere al funcționării sau al dezvoltării ca și județ. Sigur, trebuie să existe o normalitate, deocamdată lucrurile sunt în regulă și așteptăm cât mai repede bugetul țării, care sigur se va naște greu. Banii pe care îi avem se știu câți sunt și ce deficit avem. Oamenii care se ocupă cu realizarea bugetului trebuie să meargă pe acel program de guvernare și pe ce am promis oamenilor.

Asta trebuie să facem dacă am spus. Eu aș fi de acord ca într-un ciclu electoral să nu mai primesc niciun ban pe drumurile județene și pe care să le putem face din buget propriu cât se poate, cu condiția să dau la învățământ 6%, cum am promis de atâta timp. Treaba politicenilor este să dea ce au promis”, a declarat la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Liderul CJ Cluj a vorbit și despre proiectele de la nivel local, ce țin de finanțările venite de la centru. „Am împărțit proiectele județului pe mai multe cateogrii, am început cu sănătătea, infrastructura, apoi celelalte. Sănătatea am tratat-o cu prioritate. Clujul este pe lista cu spitalele regionale de urgență, am predat terenul ministerului Sănătății, ei vor lua banii europeni, noi nu prea mai avem multe de făcut, decât niște aprobări de obținut.

Noi avem și alte nevoi din punct de vedere al sistemului de sănătate, suntem singurii din țară care am demarat un proiect de a construi un spital care va fi tot cu anvergură regională și va deservi toată regiunea, nu doar Clujul. Este vorba despre Spitalul Pediatric Monobloc, din Borhanci”, a precizat Tișe.

El susține că aproximativ 60% din copiii care beneficiază de servicii medicale din Cluj provin din alte județe. „Cel mai important lucru va fi finanțarea. Estimăm un cost de aproximativ 150 de milioane de euro, bani pe care încercăm să-i obținem prin finanțare din Planul Național de Relansare și Reziliență. De asemenea, vom avea bani în bugetul județului cât putem anul acesta, să contribuim și noi la această finanțare”, a adăugat președintele CJ Cluj.

Consiliul Judeţean a lansat concursul de soluţii pentru proiectarea Spital Clinic de Urgență pentru Copii din Borhanci. Premiile puse la bătaie sunt de peste 32 milioane de lei, fonduri europene. 

Spitalul va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele.

Comenteaza