Video Șeful județului Cluj nu este de acord cu concedierile pe modelul Bolojan. „Avem abordări diferite”

Șeful județului Cluj nu este de acord cu concedierile pe modelul Bolojan. „Avem abordări diferite”

Alin Tișe nu ia în calcul să facă restructurări la Consiliul Județean (CJ) Cluj, așa cum a procedat fostul primar din Oradea, Ilie Bolojan, noul președinte al CJ Bihor, care a anunțat că dă afară jumătate din angajați.

Bolojan susținea că va da concedia aproximativ jumătate din angajații forului administrativ pe motiv că sunt prea mulți și că nu își justifică salariile. Liderul CJ Cluj a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), despre strategia abordată de colegul său de partid. 

„Eu nu sunt adeptul de a da oamenii afară; am văzut că există în anumite județe această optică. Nu sunt de acord cu asta; eu cred că fondul de salarii și salariul bugetarului trebuie apreciat în funcție de eficiența acelei instituții și de plusvaloarea pe care o aduce un funcționar sau altul.

Dacă o instituție funcționează bine și are bani europeni, are de unde să asigure și 200 de salarii, dacă are 200 de angajați. Dacă nu funcționează bine, în mod evident poți să ai probleme și la 50 de angajați. Din punctul meu de vedere raportarea trebuie făcută la eficiență și la plusvaloare”, a declarat Alin Tișe.

CJ Cluj este instituția publică având cei mai mulți bani europeni atrași, spune Tișe, 250 de milioane de euro, bani pe care angajații i-au obținut prin munca lor. El a făcut referire la noul președinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, dar și la alți colegi care au apelat la această măsură.

„Din acest punct de vedere avem abordări diferite, în rest avem abordări la fel în multe alte proiecte. Nu exclud varianta de a lua alte măsuri, care pot să îmi eficientizeze activitatea și să îmi reducă fondul de salarii, dacă va fi cazul. 

Pentru mine reducerea de personal ar fi ultima soluție, deoarece asta înseamnă nu doar o simplă desfacere de contract, ci și familii afectate, credite neplătite sau imposibilitatea găsirii unui nou loc de muncă. Acum la instituția noastră, din punctul de vedere al eficienței, nu avem probleme”, a șeful CJ Cluj.

Noua organigramă a CJ Bihor are 97 de posturi, potrivit proiectului publicat pe site-ul instituţiei şi votat în plen. În schema anterioară, erau 194 de posturi în organigramă, dintre care 174 ocupate efectiv. Practic, 77 de angajați vor rămâne fără loc de muncă, de la 1 decembrie, la CJ Bihor.

Comenteaza