Video Șeful CJ Cluj, despre inaugurarea Clinicii de Psihiatrie Pediatrică: „Încununează interesul pe care noi l-am manifestat pentru sănătate”
- Scris de Sergiu Vlăgea
- 16 Mai 2024, 11:11
- Administraţie
- Ascultă știrea
Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, singura clinică de psihiatrie pediatrică din Transilvania, a fost inaugurat săptămâna aceasta. Spitalul este unic la nivel național din punct de vedere funcțional și al facilităților de care dispune.
Noul Ambulatoriu Clinic de Psihiatrie Pediatrică a fost inaugurat marți de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, ca urmare a finalizării și recepționării lucrărilor realizate cu fonduri europene. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre investiția realizată în domeniul sănătății.
„Spitalul a costat aproximativ 38 de milioane de lei. O parte din bani a fost contribuția Consiliului Județean Cluj, iar o altă parte fonduri europene. Noua clinică are un regim de înălțime de S+P+3E, aria desfășurată ajungând la nu mai puțin de 3.600 mp. Au fost peste 1.000 de echipamente în dotare.
Aș vrea să spun că a fost un moment extrem de important. Acest spital este unic în România, construit în ultimii 50 de ani, pentru că nu există în România un spital pentru psihiatria pediatrică. Există doar două secții vechi. Putem spune că este singurul spital din România de psihiatrie pediatrică.
De asemenea, este primul spital construit de la zero în România de către stat în ultimii zeci de ani. S-au cârpit secții, s-au reparat, modernizat, dar nu s-a construit de la zero. Acest spital încununează interesul pe care noi l-am manifestat pentru sănătate. Este una dintre cele mai mari realizări ale acestui mandat.
Un raport UNESCO spune că aproximativ 22.000 de copii și adolescenți suferă de astfel de afecțiuni. Infrastructura actuală dedicată acestor pacienți nu mai satisface cerințele. Impactul acestor afecțiuni este în creștere. Se estimează că un număr tot mai mare de persoane au nevoie de tratament”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.
Liderul forului administrativ județean a mai explicat că, în prezent, capacitatea clinicii este de aproximativ 100 de paturi și nu mai puțin de 3.000 de copii vor putea beneficia de servicii de specialitate pe an.