Ședință de consiliu local cu scandal la Huedin. Trei consilieri au părăsit sala, pe motiv că sunt tratați ca niște “marionete"

Ședință de consiliu local cu scandal la Huedin. Trei consilieri au părăsit sala, pe motiv că sunt tratați ca niște “marionete"
| Foto: Facebook

Trei consilieri locali de la USR-PLUS și PSD au părăsit azi plenul sedinței extraordinare. "Comisiile de specialitate încă se fac pe genunchi”.

Consilierul PSD Călin Bebe Achim a scris pe pagina sa de Facebook:

“Astazi 08.01.2021 în semn de protest pentru nerespectarea articolului 141 privind funcționarea comisiilor de specialitate, am hotărât, împreună cu alți colegi, să părăsim ședinta de consiliu. Se pare că actuala administrație nu s-a dezobișnuit de vechile tactici. Comisiile de specialitate încă se fac pe „genunchi” si vorba ”Hai și semnează ” nca nu a dispărut.

Ședințele de consiliu dureaz[ cel mult 10-20 minute . Probleme reale nu pot fi discutate . Consilierii sunt pe post de marionete. Toti cu mâna sus.” 

Scandalul ar fi izbucnit în momentul în care președinta comisiei de buget-finanțe i-a îndemnat pe consilieri să semneze procesul verbal de ședință. Doi membri ai comisiei au refuzat acest lucru, dezvăluind faptul că respectiva comisie nici măcar nu s-a întrunit și prin urmare este o ilegalitate ceea ce se întâmplă.

Consilierul USR-PLUS Marius Ciota a întrebat-o pe președinta comisiei de buget-finanțe când a avut loc ședința și de ce membrii comisiei n-au fost convocați, însă aceasta a refuzat sa răspundă. A fost momentul în care cei trei consilieri au părăsit sala de ședință.

Consilierul PSD Oana Goga a declarat pentru stiridinhuedin.ro că ”nu este prima dată când se întâmplă ca ședințele pe comisii să nu se întrunească. De această dată s-a întâmplat la comisia din care eu fac parte, dar colegul meu Marius Ciota de la USR-PLUS a mai atras atenția asupra faptului ca în Consiliul Local Huedin legea nu este respectată. Nu au loc discuții, dezbateri, se trece efectiv peste comisii, suntem tratați ca niște marionete. Nu putem accepta acest lucru, chiar dacă s-a încercat să ni se explice că așa e cutuma. Noi reprezentăm votul oamenilor care ne-au dat încrederea lor și nu putem accepta faptul că suntem puși în situația de a face doar act de prezență.”

 

Comenteaza