Se scumpește parcarea de la Aeroportul Cluj? Proiectul revine „pe masa” consilierilor județeni

Se scumpește parcarea de la Aeroportul Cluj? Proiectul revine „pe masa” consilierilor județeni

Au trecut două luni de când societatea GOTO PARKING SRL, care administrează parcarea privată a Aeroportului Internațional Cluj, a cerut majorarea tarifelor. Atunci, proiectul a fost amânat de forul administrativ județean pentru a putea fi analizat mai în detaliu, revenind pe ordinea de zi a ședinței CJ Cluj de joi.

Amintim, în ședința forului administrativ județean de la sfârșitul lunii aprilie, mai mulți consilieri județeni au cerut amânarea proiectului.

Consilierul USR Ionuț Florea spunea, la acel moment: „Nu se justitică deloc această solicitare. De asemenea, riscăm și o ilegalitate. Nu există calcule clare în solicitarea lor. Este lipsită de fundament real. În ceea ce privește inflația, aceasta a fost de 7,83% în doi ani, iar ei cer o scumpire cu 54% în doi ani”.

Tișe a fost de acord cu amânarea proiectului

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a fost de acord cu cererea de amânare a proiectului, care a venit și de la alți consilieri județeni.

Ideea este în felul următor: noi avem obligația să analizăm solicitarea lor. Rolul nostru este să vedem dacă se justifică ceea ce au cerut. Pot propune o amânare atât a dezbaterii, cât și a analizei finale. Pentru a nu avea dubii trebuie ca întreg dosarul să fie analizat și de comisia juridică, dar și de cea economică”, afirma liderul forului administrativ județean.

Potrivit documentației, motivul solicitării de actualizare a tarifelor îl constituie faptul că acestea sunt practicate începând cu data de 14.11.2020, au rămas neschimbate pe întreaga durată contractuală, iar în acest interval a existat o creștere constantă a prețurilor de consum.

„Totodată, se justifică și faptul că a existat o evoluție crescătoare a costurilor înregistrate de către societate, precum și necesitatea realizării de investiții”, se arată în referatul de aprobare.

Care ar putea fi noile tarife dacă proiectul „trece”

Se scumpește parcarea de la Aeroportul Cluj? Proiectul este din nou „pe masa” consilierilor județeni

În ceea ce privește parcarea de scurtă durată, tarifele se majorează cu câțiva lei, dar pentru perioadele mai lungi de timp scumpirile sunt chiar cu peste 100 de lei.

Proiectul de hotărâre privind avizarea tarifelor de parcare actualizate, aplicate de GOTO PARKING SRL, va fi supus dezbaterii și votului consilierilor județeni în ședința ordinară de joi, 30 iunie 2022.

Ultima majorare solicitată de către societatea GOTO PARKING SRL și aprobată de CJ Cluj a fost în luna octombrie a anului 2020.

Comenteaza