Se reorganizează benzile pe strada Bucureşti + Praguri de sol pe Donath

Se reorganizează benzile pe strada Bucureşti + Praguri de sol pe Donath
Noi treceri de pietoni, benzi reorganizate, schimbări de sensuri unice, stâlpişori, marcaje rezonatoare. Ce măsuri a luat Comisia de circulaţie pentru traficul rutier.

Pe strada Bucureşti, la intersecţia cu strada Fabricii, există patru benzi, câte două pe sens. Comisia de circulaţie a decis să reorganizeze benzile, astfel că, din vara aceasta, pe Bucureşti vor fi marcate trei benzi de intrare în Fabricii; două vor fi dedicate virajului la dreapta (sau înainte în cazul benzii a doua, pentru cei care doresc să meargă la Kaufland), iar una, celui la stânga. Pe contrasens rămâne o singură bandă, pentru că, pe Bucureşti, pe sensul de mers către centru, oricum se restrânge rapid circulaţia la un singur fir.

O altă decizie a comisiei vizează strada Timişoarei, unde este instituit sens unic dinspre Corneliu Coposu către strada Septimiu Mureşan. Pe viitor, sensul va fi invers, în principal pentru a ajuta defluirea maşinilor aglomerate în preajma autogării Beta.

Mult aşteptate de locuitorii de la capătul străzii Donath, pragurile de sol vor fi instalate în curând. Pe acolo se scurge traficul din Floreşti la orele de vârf, cu o viteză mult mai mare decât cea permisă, 20 de kilometri pe oră. Primăria şi Poliţia au luat o decizie comună. Se vor instala trei praguri de sol, în dreptul numerelor 177, 191 şi 209. „Noile praguri au fost comandate. Vor sosi până în 20 iulie şi vor fi instalate în cel mai scurt timp", spun reprezentanţii Primăriei. Alte praguri de sol vor mai fi aplicate pe Aleea Peana, lângă şcoală, respectiv pe străzile Măcinului, Romul Ladea şi Koveri Laszlo, lângă parcul pentru copii.

11

noi treceri de pietoni au fost aprobate în Comisia de circulaţie pentru traficul rutier, majoritatea la solicitarea cetăţenilor. Pe strada Câmpului vor fi amenajate două, pe Bulevardul Muncii se va realiza una, la intersecţia cu Voroneţ, iar pe strada Maramureşului va apărea o trecere de pietoni la intersecţia cu strada Puieţilor.

Primăria a constatat că locuitorii din Mănăştur care au parcări sub podul Calvaria nu pot ajunge legal la maşini, astfel încât au fost aprobate două treceri de pietoni în zonă.

Comisia de circulaţie va instala o mulţime de stâlpişori, pentru că aceasta pare singura modalitate de descurajare a clujenilor care parchează ilegal pe trotuare. Vor fi străjuite cu stâlpişori străzile Mărginaşă, Paris şi Maiacovschi. În plus, pe două sectoare de pe Calea Turzii unde s-au produs multe accidente în ultima perioadă. „Dorim să temperăm astfel viteza celor care coboară Calea Turzii", spun reprezentanţii municipalităţii.

O ultimă măsură este realizarea unei piste de biciclete pe strada Uzinei Electrice, care să lege traseele pentru vehiculele pe două roţi de pe aleea Stadionului şi strada Ilie Măcelaru.

 

Comenteaza