Se pregătesc încă 1.200 locuri de parcare în Cluj-Napoca. Primăria caută teren în Grigorescu, singurul cartier fără parkinguri

Se pregătesc încă 1.200 locuri de parcare în Cluj-Napoca. Primăria caută teren în Grigorescu, singurul cartier fără parkinguri

Este vorba despre avansarea proiectelor pentru parkingurile de pe Trotușului (cartierul Mărăști), Gheorghe Dima (cartierul Zorilor), Albac - Azuga (cartierul Gheorgheni) și Piața Timotei Cipariu (zona centrală). 

„Avem în fază foarte avansată, inclusiv a PUZ-urilor, pentru parkingul de pe strada Trotușului, parkingul de pe strada Gheorghe Dima, parkingul de de pe strada Albac - Azuga. Trebuie să vedem și bugetul dacă ne va permite ca anul acesta să demarăm și aceste construcții, deoarece suntem limitați, avem multe proiecte și va trebui să prioritizăm o parte din proiectele e care le avem. 

Prioritatea noastră pe anul acesta este să identificăm un loc pentru parking în cartierul Grigorescu, pentru că este o zonă extrem de aglomerată, mai ales în zona cuprinsă între strada Donath - strada Paul Ioan și Casa Radio. Acolo este o concentrare foarte mare de mașini și în acest cartier nu avem niciun parking”, a declarat viceprimarul Clujului.

Parkingul de pe strada Trotușului nr. 5 va fi construit pe un teren cu o suprafață de 3150 mp, ocupat în prezent de 14 locuri individuale de parcare și de 62 garaje. Construcția va avea un regim de înălțime de 2S+D+P+2E+T și o capacitate de 365 locuri de parcare. Din totalul acestora, 10 locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme, 10 pentru autoturisme electrice - cu stații de încărcare aferente, 12 pentru motociclete/mopede și rastele pentru biciclete.Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 29.590.566 lei fără TVA. Termenul de execuție a lucrării este de 24 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru parking.

Parkingul de pe str. Gheorghe Dima nr. 39B va avea un regim de înălțime cu două niveluri de subsol, parter și două etaje cu acoperiș terasă circulabilă, protejată parțial de copertine / pergole, şi o capacitate de 221 de locuri pentru autoturisme. Dintre ele, patru locuri de parcare sunt pentru stații de încărcare pentru mașinile electrice, șapte locuri fiind destinate persoanelor cu dizabilități.Pe lângă acestea vor fi disponibile și 26 locuri de parcare pentru biciclete. Valoarea totală a investiţiei, conform devizului general, este de 28,2 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată.

Parking Albac - Azuga - cu un regim  de înălțime 2S (două subsoluri)+D(demisol)+P (parter)+E(etaj)+T (terasă).  Valoarea totală a investiţiei se ridică la 30,5 milioane lei. Viitorul parking ar urma să aibă 362 de locuri.

Parking Cipariu - Municipalitatea va construi o parcare subterană, cu peste 300 de locuri, pe structură clasică sau cu sistem de lift, în Piaţa Cipariu. Investiţia este estimată la 8 milioane de euro.

Comenteaza