Se închid restaurantele la Cluj? Boc: "Facem tot ce ne stă în putinţă să evităm închiderea acestei industrii. Fac apel la solidaritate"

Se închid restaurantele la Cluj? Boc: "Facem tot ce ne stă în putinţă să evităm închiderea acestei industrii. Fac apel la solidaritate"
| Foto: Marty Restaurants

Rata incidenței cazurilor depăşeşte pragul de 1.5 la mia de locuitori şi la Cluj-Napoca. Edilul Emil Boc a vorbit despre posibila închidere a unităţilor HORECA din municipiu. 

"Vedem. Noi facem tot ce ne stă în putinţă să evităm închiderea acestei industrii, pentru că orice închidere înseamnă şomaj, pierderi de venituri, etc. Să sperăm că cifrele nu ne vor obliga să închidem. Şi în Europa lucrurile nu merg bine. Se vorbeşte despre carantinare. Se pare că acest val doi de COVID este extrem de intens. Dacă lucrurile scapă de sub control, şi se trece cu mult de 1.5...Eu fac apel în continuare la solidaritate, la efort comun.

Regulile sunt tare simple, cu cât mai multe infectări ai, cu atât mai multă lume ajunge la spital şi la ATI. Probabil că noi vom fi obligaţi să mai deschidem o secţie COVID. Asta înseamnă că nu eşti tratat de alte boli, fiindcă acea secţie e închisă şi funcţionează pentru COVID. Cele trei reguli elementare, mască, spălatul pe mâini şi distanţare trebuie să facă parte din viaţa noastră de zi cu zi.

Haideţi să facem aceste lucruri fiecare dintre noi, gândindu-ne la locul de muncă a prietenilor, familiei. Cei mai vulnerabili sunt cei care îşi pierd primii locul de muncă, nu mai au venit, asigurare medicală, nu mai pot plăti facturi şi aşa vine valul. Nu se ştie cine poate face o formă gravă de COVID, poate fi la fiecare dintre noi, şi la tineri", a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

În orașele Gherla și Dej, începând de marți, s-au închis cafenelele, restaurantele și sălile de jocuri, după ce rata de infectare a depășit 1,5 / 1000, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj. De asemenea, purtarea măștii a devenit obligatorie, începând de miercuri, pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ din județul Cluj.

Comenteaza