Se face Parcul Armătura din Iris. 17 milioane lei pentru trasee pietonale şi velo, reabilitarea bazei sportive şi podeţ peste Nadăş

Se face Parcul Armătura din Iris. 17 milioane lei pentru trasee pietonale şi velo, reabilitarea bazei sportive şi podeţ peste Nadăş
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru execuția lucrărilor din Parcul Armătura, după ce primăria municipiului Cluj-Napoca a câștigat în instanță adjudecarea licitației pentru realizarea acestui obiectiv.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Un nou parc se modernizează și extinde cu infrastructură pietonală și ciclistică. Săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru execuția lucrărilor. Joi, 1 iunie 2021, Primăria a câștigat definitiv în instanță adjudecarea licitației pentru realizarea acestui obiectiv.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a câștigat definitiv în instanță procesul pentru „Execuție lucrări pentru proiectul - revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului: Zona 2- Parcul Armătura". Săptămâna viitoare se semnează contractul pentru execuția lucrărilor, cu o valoare de 16.745.421,91 lei cu TVA.

Inițial, decizia comisiei de evaluare a fost contestată la CNSC, însă contestația a fost respinsă. Ulterior, contestatarul a făcut plângere împotriva deciziei CNSC dar și Curtea de Apel Cluj a respins acțiunea. Prin urmare, contractul pentru execuția lucrărilor va fi semnat cu ofertantul câștigător desemnat de către comisia de evaluare.

Proiectul pe fonduri europene presupune revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent Someşului - în zona Parcului Armătura - modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, realizarea unui podeţ pietonal şi velo peste pârâul Nadăş, amplasare mobilier urban și rasteluri de biciclete, plantare arbori, sistem de iluminat modern și reabilitarea bazei sportive.

„Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș. Investim resursele necesare pentru a crea și revitaliza peste 190 ha de spații verzi în Cluj-Napoca, iar Parcul Armătura este un proiect important din acest program. De asemenea, până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%”, a transmis primarul Emil Boc.

Modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, prin care malurile Someșului vor fi revitalizate în urma unui concurs internațional de soluții.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza