Video Se face o nouă parcare la Aeroportul Cluj. Tișe:„ Vor fi două parcări diferite, cu doi administratori diferiți”

Se face o nouă parcare la Aeroportul Cluj. Tișe:„ Vor fi două parcări diferite, cu doi administratori diferiți”
| Foto: stirileprotv.ro

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va avea propria parcare în partea de vest, după demolarea unor construcții cedate de forul administrativ județean.

În sedința ordinară din 26 noiembrie a Consiliul Județean Cluj (VIDEO la finalul articolului) s-a dezbătut și votat proiectul de hotărâre privind aprobarea scoaterii din funcțiune, casării și desființării unor construcții aflate în proprietatea privată a Județului Cluj și în administrarea Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj.

Suprafața terenului este de 12.526 mp, iar imobilele au valoarea totală de inventar de 155.600 lei.

Potrivit referatului de aprobare a CJ Cluj, construcțiile propuse spre demolare, sunt situate în parcarea auto vest din incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., sunt înconjurate de spații verzi și locuri de parcare. Destinația acestor construcții a fost spații de magazii până în luna Ianuarie 2017 când au fost trecute în administrarea Consiliului Județean Cluj.

Construcțiile au o vechime de peste 25 ani și sunt construite cu structura de rezistență din lemn cu închideri ale pereților exteriori din plăci de PAL și acoperiș cu carton asfaltat. Momentan acestea sunt într-o stare avansată de degradare (acoperișuri sparte, tavane căzute, vegetație crescută în interiorul clădirilor, infiltrații din precipitații în interiorul clădirilor, pereți cu mucegai, lipsa utilităților, etc).

Datorită stării avansate de degradare în care se află aceste construcții, o încercare de reabilitare a acestora, pentru a putea fi utilizate în domeniul de activitate al aeroportului nu se justifică din punct de vedere economic, costurile cu reabilitarea depășind beneficiile pe care ar putea să le aducă.

Prin scoaterea din funcțiune, casarea și demolarea acestor construcții situate în parcarea auto vest din incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj se vor obține următoarele beneficii:

• extinderea platformei betonate aferente parcării auto vest, pe suprafața rămasă liberă după demolarea construcțiilor și asigurarea de noi locuri de parcare;

• obținerea de venituri nonaeronautice prin exploatarea locurilor de parcare nou amenajate;

• exploatarea și admnistrarea în condiții de siguranță a parcării auto vest, transferată în administrarea aeroportului;

„Două parcări diferite cu două intrări și ieșiri diferite care vor avea diferiți administratori”

Liderul deliberativului județean, Alin Tișe a explicat care vor fi rezultatele lucrărilor de la Aeroport.

„Practic, vor exista două parcări cu două intrări și ieșiri diferite care vor avea diferiți administratori și vor avea între ei o concurență, ceea ce nu ne deranjează deloc. Partea această de parcare va fi în principal pentru angajați și pentru invitații aeroportului. Este dorința lor să-și amenajeze în acest spațiu o parcare.

Noi am fost de acord, nu ne deranjează această concurență, iar singura condiție este ca lucrările să nu creeze probleme de trafic și să existe intrări și ieșiri diferite pentru a putea fi taxate separat. O parcare va fi administrată de aeroport și cealaltă de o societate privată (GOTO PARKING SRL – n.red.) care mai are contract”, a precizat Tișe.

Președintele CJ Cluj a mai spus că, probabil, în final se va ajunge la o administrare în totalitate făcută de aeroport. Proiectul a fost adoptat cu 29 de voturi „Pentru” în ședința ordinară a Consiliului Județean de joi, 26 noiembrie 2020.

Comenteaza