Se extinde rețeaua de apă în mai multe comune din zona de munte a Clujului. Investiția este de 4 mil. euro

Se extinde rețeaua de apă în mai multe comune din zona de munte a Clujului. Investiția este de 4 mil. euro
| Foto: primariabelis.ro

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat public, în cadrul conferinței de presă susținute marți, 8 februarie, demararea unei noi investiții în infrastructura de apă a județului Cluj.

Aceasta vizează extinderea rețelei publice de apă potabilă a județului în zona de munte, prin racordarea comunelor Călățele, unde există deja o rețea, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Mărișel și Măguri-Răcătău.

„Este o prioritate absolută a actualului mandat, o investiție pe care o vom finaliza în maxim doi ani. Împreună cu Compania de Apă Someș depunem toate eforturile pentru a demara proiectul în cel mai scurt timp, încă din primăvara acestui an, după finalizarea documentațiilor tehnice și obținerea tuturor avizelor necesare”, a declarat liderul CJ Cluj, Alin Tișe.

Conform variantei agreate a proiectul tehnic elaborat alături de specialiștii Companiei de Apă „Someș”, investiția va consta în realizarea unei aducțiuni de apă în lungime de cca. 40 de km, care să pornească din zona orașului Huedin înspre zona montană. De asemenea, vor mai fi edificate peste 30 de km de conducte de distribuție a apei, patru rezervoare de înmagazinare a apei de mare capacitate, dar și alte cinci stații de pompare performante.

Valoarea totală estimată a investiției este de 4.000.000 de euro, inclusiv TVA, banii urmând să fie asigurați printr-o alocare bugetară multianuală, din redevența cuvenită Consiliului Județean Cluj.   

Scopul acestei investiții este acela de a crește nivelul de trai al locuitorilor din arealul vizat și de a îmbunătăți condițiile igienico-sanitare din gospodării. De asemenea, introducerea apei potabile în sistem continuu va crește în mod considerabil atractivitatea turistică și investițională a zonei montane.

Comenteaza