Se dublează locurile în creşele din Cluj-Napoca. Explicaţiile primarului Boc

Se dublează locurile în creşele din Cluj-Napoca. Explicaţiile primarului Boc

Municipalitatea încearcă să rezolve lipsa locurilor în creşele de stat din Cluj-Napoca. Primarul a cerut ajutorul ministerelor de resort pentru a suplimenta locurile reduse în pandemie, se angahează personal pentru noile instituţii de învăţământ preşcolar (n.red. Negoiu şi în Bună Ziua - 150 locuri) şi alte proiecte sunt în derulare. 

"În acest moment avem 642 de locuri disponibile, din pricina înjumătăţirii lor pe fondul pandemiei de Covid. Am discutat cu ministerele de resort să revenim la un număr mai mare, s-a semnat ordinul şi aşteptăm să fie pus în practică pentru a mai avea încă 224 de locuri disponibile, începând cu luna septembrie. De asemenea, vom angaja încă 39 de persoane pentru noile creşe din oraş, adică încă 352 de locuri disponibile, un total de 1.397. Până la finalul anului vom avea încă 90 de locuri pe Meziad şi avem în pregătire creşa cu 52 de locuri din Parcul Feroviarilor, cea de pe Câmpului cu 90 de locuri, pe termen mediu - HUB-ul educaţional din Borhanci şi 3 grădiniţe în Iris făcute de privaţi în cadrul programului de regenerare urbană. De asemenea, încurajăm localităţile limitrofe să construiască, pe modelul Floreştiului, noi unităţi de învăţământ", a declarat primarul Emil Boc. 

De asemenea, din această toamnă ar urma să funcţioneze şi sprijinul financiar pentru bone acordat părinţilor care nu au prins loc în creşele de stat, fiindcă s-a reglementat meseria în CAEN. Este vorba despre sume cuprinse între 250 și 710 lei pe lună, în funcție de veniturile pe care le au părinţii. Bonele trebuie să urmeze cursuri de formare la AFOFM. Primăria Cluj-Napoca dispune de jumătate de milion de lei pentru acest serviciu. 

Deocamdată, aprope 1.000 de copii nu au prins loc în creşele din Cluj-Napoca. 

Comenteaza