Se deschide și centrul de vaccinare de la Câmpia Turzii

Se deschide și centrul de vaccinare de la Câmpia Turzii
| Foto: Facebook/Primăria Câmpia Turzii

După ce sâmbătă Primăria Câmpia Turzii anunța sistarea activității Centrului de Vaccinare din oraș din lipsă de personal, mai mulți medici, asistenți medicali sau registratori medicali și-au manifestat disponibilitatea de a asigura activitatea Centrului de Permanență.

După ce, în cursul zilei de sâmbătă Primăria Municipiului Câmpia Turzii a anunțat sistarea activității Centrului de Vaccinare din oraș, mai multe persoane, atât medici de familie, cât și medici care dețin cabinete în Policlinică, sau care lucrează în Ambulatoriul Spitalului „Dr. Cornel IGNA”, precum și asistenți medicali sau registratori medicali și-au manifestat disponibilitatea de a asigura activitatea Centrului de Permanență.

Astfel, conform Primăriei, începând de miercuri, 20 ianuarie 2021, Vaccinarea COVID-19 începe la Câmpia Turzii. Prioritate vor avea persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, dar și cele care suferă de boli cronice. Totodată, persoanele care activează în domenii esențiale se vor putea programa pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

„Medicii care se implică în această pandemie și care luptă pentru cei aflați în suferință sunt adevărați eroi, iar acum – la Câmpia Turzii – medicii noștri au dat încă o dovadă de umanitate și implicare. Le mulțumesc tuturor acelora care au înțeles necesitatea și au luat atitudine pentru ca cei mai vulnerabili dintre noi să se poată vaccina.”, transmite Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

Reprezentanții primăriei Câmpia Turzii anunțau sâmbătă sistarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în municipiu din lipsa de personal medical, cu toate că centrul era unul din cele 10 pregătite pentru a fi operaționalizate începând de luni, 18 ianuarie, la începutul etapei a doua a campaniei de imunizare.

"Centrul de vaccinare comunitar de la Câmpia Turzii, în platforma de programare națională nu a fost activat, iar activitatea de vaccinare nu va fi demarată din lipsa de personal medical care sa deservească acest centru.
În ciuda eforturilor noastre, ale conducerii spitalului municipal, ale Direcției de Sănătate Publică Cluj, până aseară târziu, în a identifica medici suficienți pentru coordonarea centrului, dar și pentru operaționalizarea activității aici, rezultatul nu a fost cel pe care ni l-am dorit.
Astfel că,Există disponibilitate din partea a trei medici de familie care să se lucreze în cadrul centrului de vaccinare, însă doar în câteva zile pe săptămana și într-un program redus, în funcție de activitatea specifică pe care o desfășoară la cabinete. Există și asistente medicale și registratori care au răspuns solicitărilor, însă lipsește medicul coordonator al centrului.
De asemenea, cei trei medici deja existenți, din cauza programului lor de activitate, nu sunt suficienți astfel încât centrul să poată funcționa conform reglementărilor în vigoare, luni-duminică, în program de 12 ore. Le mulțumim dânșilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă, în ciuda neclarităților legislative cu privire la remunerare și alte aspecte juridice care încă există", transmitea sâmbătă Primăria Câmpia Turzii.

Conform Prefecturii Cluj, în primă fază, vor fi deschise 10 centre în județ - 6 centre comunitare noi și 4 centre medicale care au funcționat și în etapa I, urmând ca celelalte centre de vaccinare să fie deschise ulterior și etapizat, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

Cele 10 centre de vaccinare stabilite pentru prima fază sunt următoarele:

  • Cluj-Napoca, Școala „Ion Creangă”, Aleea Peana, nr. A – 1 flux;
  • Cluj-Napoca, Centrul Medical Unirea – str. Observatorului nr. 1-2 – 3 fluxuri;
  • Turda – Colegiul Național „Mihai Viteazul” – sala de sport cu cabinet medical – str. Ion Rațiu, nr. 111 – 1 flux;
  • Câmpia Turzii – Hala Agroalimentară Piața Mureșului – str. Mureșului nr. 18 – 1 flux;
  • Dej – Centrul de Servicii Sociale – str. Regina Maria, nr. 26 – 1 flux;
  • Gherla – Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond”, str. Fermei nr. 35a – sala de sport – 1 flux;
  • Cluj-Napoca – Institutul Inimii „Prof. Dr. Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca – Calea Moților, nr. 19 -21 – 1 flux;
  • Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” – Cluj-Napoca, str. Traian Moșoiu, nr. 22 – 1 flux;
  • Spitalul Regina Maria Cluj-Napoca – Calea Dorobanților nr. 29, Cluj-Napoca;
  • Centrul Medical MedLife S.A. – Calea Moților, nr. 32  – 1 flux.

Comenteaza