Se caută clădire pentru un spital de copii la Cluj. E nevoie de 40.000 mp. Unde îţi poţi trimite oferta

Se caută clădire pentru un spital de copii la Cluj. E nevoie de 40.000 mp. Unde îţi poţi trimite oferta

Consiliul Județean (CJ) Cluj demarează procedura de identificare și achiziționare a unui imobil care să găzduiască viitorul Spital Pediatric Monobloc (SPM).

Necesitatea dării în folosință cât mai urgente a unui SPM este justificată, în principal, de faptul că în momentul de față Spitalul de Copii își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în nouă locații diferite, clădirile în cauză sunt vechi, într-o stare precară și, o bună parte dintre ele, revendicate, ceea ce face imposibilă repararea capitală și modernizarea lor de către CJ.

Nu în ultimul rând, din cauza acestor inconveniente, există riscul ca în viitor instituțiile abilitate, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, dar nu numai, să nu mai poată prelungi avizele de funcționare acordate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

„Toate aceste aspecte justifică pe deplin demararea în regim de urgență a procedurii de identificare și achiziție a unui imobil corespunzător, capabil să găzduiască SPM. E un obiectiv de interes general care justifică acest demers iar procedura va fi una pe deplin transparentă și corectă” a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În vederea îndeplinirii acestui scop, CJ Cluj a formulat deja, pe baza propunerilor specialiștilor din domeniu și a exigențelor legale în materie, o serie de cerințe minimale pe care imobilul ce va găzdui acest spital va trebui să le îndeplinească (conform anexei).

În acest sens, CJ lansează public, tuturor persoanelor interesate, invitația să își manifeste în scris, în termen de 10 zile, intenția de a depune o ofertă de vânzare a unui imobil care să îndeplinească cerințele minimale prevăzute pentru SPM.

Reamintim în acest context faptul că, alături de economia de timp și bani și reducerea disconfortului pentru micuții pacienți și pentru părinții lor, existența unui SPM va genera numeroase avantaje constând, în principal, în:

- reducerea cheltuielilor (utilități pentru o singură clădire, existența unui singur punct al laboratorului, existența unui singur bloc alimentar, o singură farmacie, un singur ambulator cu multiple cabinete, mai puține spații care trebuie dezinfectate)
- un control și o supraveghere sporită a secțiilor, o colaborare mai ușoară între secții, funcționalitate net superioară
- realizarea de blocuri operatorii cu săli de operații de dimensiuni și utilități corespunzătoare, contribuind astfel la scăderea nunărului de infecții nosocomiale
- înființarea unității de transfuzie sangvină conform legislației în vigoare și comasarea celor două puncte de transfuzii existente în spital

CARACTERISTICI GENERALE PENTRU SPITAL MONOBLOC

În prezent, suprafaţa utilă desfăşurată a Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii este de 25.000 mp, suprafață care, în actuala structură dispersată, este insuficientă. Se estimează o suprafaţă desfăşurată de 40.000 mp, necesară pentru respectarea circuitelor necesare aferente celor 606 paturi.

I. SPECIALITĂŢI CU NUMĂR DE PATURI
- spital de 506 paturi pacienţi, plus 100 paturi mame (însoţitori)

1. Specializare continuă
a) pentru specializarea Pediatrie Acuţi şi Cronici
- Pediatrie I – 75 paturi;
- Pediatrie II – 86 paturi
- Pediatrie III – 70 paturi
- Pediatrie IV –Distrofici – Recuperare Nutriţională – 25 paturi
- Compartiment Genetică Medicală – 15 paturi
b) pentru specializarea Neonatologie – Prematuri – 25 paturi
c) pentru specializarea Nefrologie – 25 paturi
Staţie de hemodializă cronică în regim de spitalizare de zi pentru 10 aparate
d) pentru specializarea Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică şi Chirurgie Plastică – 50 paturi
e) pentru specializarea O.R.L – 15 paturi
f) ) pentru specializarea Anestezie şi Terapie Intensivă – 30 paturi
g) pentru specializarea Pneumologie- TBC – 25 paturi
h ) pentru specializarea Neurologie – 35 paturi
i) pentru specializarea Psihiatrie (inclusiv Toxicomanie) -30 paturi
j) UPU

2. Spitalizare de zi – 60 paturi
Ambulator 20 - 30 de cabinete consultaţii
Spaţii comune
Spaţii de diagnostic şi tratament
Spaţii - zone administrative
Spaţii de învăţământ

Comenteaza