Școala Specială „Kozmutza Flóra” din Gruia, reabilitată cu fonduri europene! Tișe: „Oferim condiții decente pentru elevi speciali!”

Școala Specială „Kozmutza Flóra” din Gruia, reabilitată cu fonduri europene! Tișe: „Oferim condiții decente pentru elevi speciali!”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a finalizat, cu ajutorul fondurilor europene, lucrările de reabilitare structurală și reamenajare arhitecturală pentru clădirea de ateliere de la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra”.

Instituția de învățământ se află în subordinea forului administrativ județean, fiind singura școală specială destinată copiilor cu deficiențe de auz, cu predare în limba maghiară. 

Cu o valoare de 952.742,05 euro fără TVA, lucrările urmează să fie recepționate în cel mai scurt timp posibil.

Astfel, Uniunea Europeană oferă oportunități de finanțare nerambursabilă pentru proiecte și programe de dezvoltare, iar Consiliul Județean Cluj a reușit să atragă aproximativ 1 miliard de euro finanțare europeană în perioada 2008-2023.

Fondurile europene nerambursabile au fost utilizate pentru diverse proiecte de dezvoltare în județul Cluj, inclusiv pentru proiectul reabilitării structurale și a reamenajării clădirii de ateliere de la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz "Kozmutza Flóra".

Ne pasă! Oferim condiții decente pentru elevi speciali!”, a transmis și liderul forului administrativ județean, Alin Tișe.

În baza proiectului european, clădirea atelierelor educaționale și terapeutice a fost complet reabilitată și modernizată. Lucrările au inclus refacerea termosistemului, înlocuirea acoperișului, recompartimentarea imobilului, refacerea tencuielilor și schimbarea pardoselii. De asemenea, au fost montate tâmplării noi și create facilități pentru persoanele cu dizabilități.

În plus, unitatea va primi mobilier, echipamente IT, dotări pentru stimulare senzorială și kinetoterapie, precum și materiale educaționale. Implementarea acestor îmbunătățiri va optimiza procesul de instruire și terapie desfășurat în unitatea școlară .

Comenteaza