Școala deschide Nodul N: trafic pe 4 benzi

Școala deschide Nodul N: trafic pe 4 benzi

Odată cu începerea noului an școlar, șoferii vor putea circula pe 4 benzi pe nodul N de la ieșirea din Cluj-Napoca. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Începând cu 1 septembrie 2019, se va circula pe Nodul N pe patru benzi, chiar dacă lucrările de modernizare vor continua. Acum se circulă pe două. Termenul de finalizare este decembrie 2019, Când vin copiii la școală, se va decongestiona traficul în zonă", a declarat edilul Emil Boc. 

 Investiţie de 1,1 milioane de lei

Podul va suferi modificări importante: regândirea carosabilului și trotuarului, întărirea structurii și refacerea hidroizolațiilor. Noutatea o reprezintă panourile fonoabsorbante datorită cărora locuitorii din Mănăştur vor fi mai puţin afectaţi de zgomotul produs de trafic. Și iluminatul stradal va fi modernizat. Stâlpii de pe pod vor avea 6 m înălțime, iar cei de pe străzile din jur, 10 m. Noii stâlpi de iluminat au fost împărțiți astfel: Calea Florești - 15, str. Bucium - 10, Bulevardul 1 Decembrie - 10, bretelele de urcare pe pod - 39.

Noutatea o reprezintă panourile fonoabsorbante datorită cărora locuitorii din Mănăştur vor fi mai puţin afectaţi de zgomotul produs de trafic. Pasajul va avea partea carosabilă de 18,5 m lățime, pista de bicicliști de 2 m lățime pe partea dreaptă și trotuare de 1,2 m lățime dreapta, respectiv 1 m lățime pe stânga. De asemenea, vor fi montate 6 camere video pentru supravegherea circulației. 

 Lucrările sunt realizate de către SC Diferit SRL. 

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza