Scapă Clujul de rable? Abrudean: “Am solicitat o acțiune de verificare a stării vehiculelor"

Scapă Clujul de rable? Abrudean: “Am solicitat o acțiune de verificare a stării vehiculelor"

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat joi că a solicitat RAR și Poliției Rutiere o acțiune de verificare a stării vehiculelor din județ, inclusiv a "rablelor care blochează parcări".

“Am solicitatat RAR și Poliției Rutiere o acțiune de verificare a stării tehnice a vehiculelor din trafic pentru că am constatat din informațiile pe care le avem și din sesizările pe care le primim zilnic, faptul că în trafic există autovehicule care nu îndeplinesc condițiile tehnice pentru a circula în siguranță. S-au mai făcut astfel de acțiuni și se va face o verificare pe raza județului Cluj a stării tehnice a vehiculelor care circulă, pentru că există pericolul ca autovehicule care nu îndeplinesc condițiile normale și nu au inspecția tehnică periodică efectuată să genereze accidente, așa că încercăm să prevenim astfel de situații”, a declarat joi prefectul Mircea Abrudean.

De asemenea, conform prefectului, acțiunea care se va desfășura pe parcursul lunii iulie vizează și "grămada de rable" care blochează parcările, dar și pe cele care poluează mediul.

”Este vorba și despre poluare, avem și vehicule care depășesc nivelul de noxe admis, avem o grămadă de rable, ca să le spunem exact așa cum sunt, care blochează parcări - chiar dacă primăriile au încercat să rezolve problema, ea este încă una acută, trebuie să devenim proactivi și să intervenim atât cât ne permite legislația”, a precizat Abrudean.

Comenteaza