SCANDALUL PLĂCUŢA. Consilierii UDMR au părăsit şedinţa CJ Cluj în semn de protest

SCANDALUL PLĂCUŢA. Consilierii UDMR au părăsit şedinţa CJ Cluj în semn de protest
Consilierii judeţeni ai UDMR au protestat astăzi la modul în care a fost amplasată a doua plăcuţă în faţa statuii lui Matei Corvin şi au părăsit în bloc şedinţa forului deliberativ.

 

Imediat ce a început şedinţa Consiliului Judeţean, în această dimineaţă, reprezentantul grupului UDMR Vakar Istvan a declarat că protestează împotriva modului în care a fost încălcată autorizaţia de construire în ce priveşte statuia ecvestră a lui Matei Corvin, unde a fost amplasată o plăcuţă ce iniţial nu exista pe grupul statuar. "Noi nu avem nicio treabă cu CJ Cluj dar nu putem sta indiferenţi la felul în care a procedat Primăria sau Consiliul Local - încă nu ştim cine a fost - şi acesta este modul nostru de a protesta", a declarat Vakar. "Anunţăm că părăsim şedinţa", a continuat el după care s-a ridicat de la masă şi a părăsit sala de consiliu. Printre protestatari s-a numărat şi vicepreşedintele Fekete Emoke. Este vorba în total de patru consilieri judeţeni plus vicepreşedintele.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean, a încercat să-i reţină pe consilierii UDMR care s-au ridicat şi au plecat. Toţi ceilalţi consilieri au criticat comportamentul UDMR.

Comenteaza