Scandal în Consiliul Judeţean azi pe tema gazului din Huedin

Scandal în Consiliul Judeţean azi pe tema gazului din Huedin
Scandal în Consiliul Judeţean. Membrii PDL au părăsit şedinţa de astăzi, după ce le-au fost tăiate microfoanele în timp ce încercau să facă o serie de amendamente la proiectul de rectificare al bugetului. Preşedintele Horea Uioranu neagă acest lucru. El spune că a vrut doar să facă ordine în şedinţă şi că le-a acordat tuturor şansa de a lua cuvântul.

Microfoanele au fost închise în momentul în care democrat-liberalii i-au solicitat preşedintelui consiliului judeţean distribuirea a 4487 de lei din bugetul pe 2014 către municipalitatea din Huedin, pentru introducerea unei reţele de gaz metan, şi nu către liceul din această localitate. PDL spune că problema gazului metan afectează întreaga comunitate, nu doar unitatea de învăţământ.

"Nu s-a mai întâmplat în istora Consiliului Județean să se taie cuvântul opoziției care vrea să își spună cuvânt cu privire la ordinea de zi. Cred că aceste gesturi ale USL-ului vor rămâne o pată neagră în istoria județului nostru", spune Alexandru Coroian (PDL), fost vicepreşedinte al CJ Cluj în fostul mandat.

"În momentul în care am solicitat amendamentul de schimbare a direcției banilor, deci nici măcar nu am cerut mai mulți bani pentru Huedin, deși în bugetul anului 2013 Huedinul a primit mai puțini mai decât comună din județul Cluj. Introducerea gazului metan afectează toată comunitatea, nu doar o școala; asta este sfidarea", spune şi consilierul judeţean Steluţa Racolţa.

Horea Uioreanu susţine că problema a fost pusă greşit de reprezentanţii PDL. 

După ce a beneficiat de mai multe lucrări, acum la şcoala din Huedin mai trebuie doar introdus gazul, susţint şeful inspectoratului şcolar judeţean Cluj Valentin Cuibus.

După plecarea membrilor PDL, o bună parte din proiectele care necesitau votul a minim 25 de consilieri nu au mai putut fi aprobate.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Florin Dan

Etichete
Comenteaza