Șantierul Kogălniceanu-Universității, aproape gata la final de an. Boc: Va fi la 99,99%. A fost un proiect greu

Șantierul Kogălniceanu-Universității, aproape gata la final de an. Boc: Va fi la 99,99%. A fost un proiect greu

Primarul Emil Boc spune că lucrările de amenajare a străzilor Mihail Kogălniceanu și Universității din Cluj-Napoca vor fi aproape finalizate până la sfârșitul anului.

''Lucrările sunt gata în proporție de 98%. Până la sfârșitul lunii decembrie practic ne apropiem de varianta finală, de 100%. Mai rămân câteva lucruri, probabil, dar proiectul e în linie dreaptă - un proiect greu, cu foarte multe provocări  și cu impact major'', a spus primarul Emil Boc, joi, la Napoca Live.

Proiectul de modernizare a început în ianuarie 2022 și avea termen limită luna iunie 2023, însă acesta a fost prelungit până la finalul anului. Banii provin din fonduri europene.

Pe o suprafață de peste 25.000 mp, proiectul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă.

Amintim că, contractului de asistență tehnică cu firma Mossfern a fost reziliat din cauză că proiectantul nu a dorit să repună pe soclu grupul statuar "Șocala Ardeleană". Municipalitatea a desemnat o nouă firmă care să se ocupe de această parte de proiect.

Comenteaza