Șantierul de pe Ferdinand nu riscă întârzieri. S-ar putea pierde banii europeni

Șantierul de pe Ferdinand nu riscă întârzieri. S-ar putea pierde banii europeni

Turnul de nord al oraşului medieval nu întârzie șantierul de pe Bulevardul Regele Ferdinand. 

Arheologii din Cluj au scos la lumină, săptămâna trecută, în cadrul lucrărilor de reabilitare și modernizare a străzii Regele Ferdinand, o poartă de intrare a oraşului medieval. Este vorba despre prima poartă de intrare descoperită până acum. 

Primarul Emil Boc susține că șantierul nu va fi întârziat de această descoperire, iar șoferii vor putea circula pe cele patru benzi ale străzii la 1 decembrie. “Se procedează ca la carte. Acea poartă medievală este tratată din punct de vedere istoric cu toate rigorile științifice aferente și cu respectul față de trecutul nostru istoric.

Este o echipă de specialiști care se ocupă de inventariere, conservare. S-a mutat șantierul în altă zonă până ce se face descărcarea de sarcini arheologică. În acest moment nu am informații cum că am ieși din termenul de 1 decembrie pentru finalizarea celor patru benzi la nivel de asfalt pe Regele Ferdinand”, a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Edilul a explicat că este important ca lucrările să rămână în grafic pentru a nu se pierde banii europeni din care este finanțat proiectul. “Am dat acum drumul șantierului, la final de august, pentru că au venit banii europeni. S-a semnat contractul. Orice întârziere înseamnă pierderea banilor europeni, 85% din costurile proiectului sunt bani pe care îi primim de la Uniunea Europeană.

Vom avea 11 luni pentru proiect, dar pentru această componentă care afectează calitatea vieții în oraș și traficul, să facem un maxim efort și să scurtăm acest calvar. Am angajamentul în acest moment că până la 1 decembrie va fi gata Ferdinand la nivelul de uzură, ca să se poată circula”.

Lucrările de modernizare a străzilor Regele Ferdinand, Emil Zola, Sextil Puscariu, Tipografiei (tronson 1, respectiv 3) și a scuarului CEC din municipiul Cluj-Napoca au debutat în 26 august și vor dura 11 luni, fiind executate de către firma Diferit SRL. Investiţia se ridică la 3,2 milioane euro, bani europeni.

VEZI AICI Cum se schimbă centrul Clujului 

Comenteaza