Să vină Halep! Cât plăteşte Primăria pentru organizarea meciurilor de FedCup în BT Arena

Să vină Halep! Cât plăteşte Primăria pentru organizarea meciurilor de FedCup în BT Arena
Clujul va găzdui noi meciuri din FedCup, în luna februarie.

Jucătoarele de tenis din echipa de FedCup a României nu ştiu contra cărei adversare vor juca în FedCup, anul viitor în februarie, dar ştiu deja unde vor avea loc meciurile. Federaţia Română de Tenis şi Primăria Cluj-Napoca au căzut de acord ca evenimentul să fie organizat în BT Arena, cum se numeşte acum sala polivalentă. Aşadar, Simona Halep, actualul lider mondial, are mari şanse de a juca din nou la Cluj, aşa cum a mai făcut-o şi în partidele cu Cehia şi Germania.

Federaţia a cerut municipalităţii să suporte 65.000 de euro din costurile de organizare. Cum întâlnirea de tenis este programată anul viitor, Primăria nu poate plăti din bugetul pe 2017. S-a găsit însă o modalitate de "promisiune", găselniţă de care s-a mai uzitat şi în trecut. Practic, consilierii locali sunt chemaţi să aprobe o informare în care se prevede suma care va fi pusă la dispoziţia FRT.

299.000

este suma, în lei, a contribuţiei Clujului pentru organizarea meciului de tenis.

BT Arena a mai găzduit două întâlniri de FedCup ale României. În februarie 2016, România a fost înfrântă de Cehia, 2-3. Pe parchetul sălii clujene a păşit atunci Karolina Pliskova; ocupa atunci locul 13 mondial, dar în 2017 a urcat pe prima poziţie WTA. În aprilie 2016, naţionala noastră a jucat la Cluj cu Germania şi a pierdut cu 1-4. Unicul punct al României a venit pe mâna Simonei Halep, care a pierdut însă în faţa Angeliquei Kerber, devenită numărul 1 mondial în septembrie 2016.

Tot în luna februarie, BT Arena urma să fie gazda selecţiei naţionale pentru Eurovision.

 

Comenteaza