Breaking news Să vină autobuzele! O licitație de acum cinci luni și-a aflat câștigătorul

Să vină autobuzele! O licitație de acum cinci luni și-a aflat câștigătorul
Autobuze Mercedes cu trei uși, 12 metri lungime

60 de autobuze noi vor sosi în municipiul Cluj-Napoca până la finalul anului.

Primarul Emil Boc a anunțat miercuri, în premieră, la Realitatea FM, cine va livra Clujului 60 de autobuze noi. ”Directorul Companiei de Transport Public (CTP) m-a informat că s-a finalizat licitația pentru 60 de autobuze nearticulate. A existat o contestație, dar CTP a câștigat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Vor fi 60 de autobuze Mercedes, mă bucur că la Cluj vor circula autobuze de calitate”, a spus Boc.


62,8

milioane de lei este prețul pe care CTP îl va plăti pentru cele 60 de autobuze. Valoarea estimată a contractului a fost extrem de apropiată, 63,3 milioane de lei.

Fiecare dintre autobuze costă 1,04 milioane de lei. ”Garanția autobuzelor este de cinci ani sau de 350.000 km, iar termenul de livrare este de cinci luni de la data contractării. Aș spune că până la sfârșitul anului vor sosi la Cluj”, a spus directorul CTP, Liviu Neag. Conform caietului de sarcini, ponderea cea mai mare din ofertă a fost preţul, 60%.

Consumul de combustibil şi perioada de garanţie au avut pondere de câte 10%, iar capacitatea de transport a persoanelor a contat în proporţie de 8%. Licitaţia pentru 60 de autobuze nearticulate este „urmaşa" uneia pentru 50, a cărui rezultat a fost anulat de CNSC, apoi de instanţă. Și în mai 2017, Mercedes fusese declarată drept câştigătoare a atribuirii.

Comenteaza