S-au luat măsuri la spitalul CFR Cluj după incendiul din noiembrie 2020? Răspunsul Prefectului Mircea Abrudean

S-au luat măsuri la spitalul CFR Cluj după incendiul din noiembrie 2020? Răspunsul Prefectului Mircea Abrudean
| Foto: isu cluj

În ultimii ani, mai multe incendii au avut loc în spitalele din România. Cel mai recent din Cluj a izbucnit la Spitalul CFR Cluj-Napoca din toaleta Secției de Interne de la etajul 1, după ce un corp de iluminat a luat foc.

Prefectul Mircea Abrudean ne-a asigurat că în urma incendiului din luna noiembrie 2020, au fost luate măsuri serioase pentru a evita o nouă întâmplare tragică.

„În urma incidentului în care un corp de iluminat s-a supraîncălzit și a ars s-au luat următoarele măsuri: S-a demarat înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu protecție la umezeală și antiexplozive;

S-a semnat un contract cu o firmă specializată pentru revizia tabloului de distribuție a curentului electric la nivelul spitalului; S-au montat sisteme de închidere cu electrovalve pe țevile de gaz din oficii;

S-a demarat montarea de detectoare de fum și detectoare hibride de fum și monoxid de carbon pe lângă cele existente.” a declarat prefectul Clujului, Mircea Abdrudean. 

Spitalul CFR nu avea autorizație pentru incendii

În urma unui control efectuat de către ISU Cluj, la data la care a izbucnit incendiul în interiorul Spitalului CFR, nu exista o autorizație de securitate pentru incendii. Prin urmare, spitalul a fost amendat cu 50.000 de lei. 

Din fericire nu au existat victime

În urma incendiului nicio persoană nu a fost rănită.

Comenteaza